Regent-insecticide geeft Coloradokever geen kans om te overleven – wiresummit.org

06c 028 687 a2d 3e2 17c 6ca

insecticide Regent Met het begin van het tuinseizoen staan ​​​​zomerbewoners voor de taak om niet alleen gewassen te planten, maar ze ook te beschermen tegen de plaag. Aardappelbedden zijn vooral lastig, maar met het Regent-insecticide zullen er geen problemen mee zijn. Deze effectieve remedie heeft een snel en langdurig effect. Slechts een paar behandelingen – en je ziet de kever niet meer op je aardappelen.

Kenmerken van het medicijn

Dankzij het actieve ingrediënt (fipronil) kan het medicijn vanwege zijn actieve eigenschappen ook als fungicide worden gebruikt. Het insecticide heeft een contact-intestinaal effect. Dit betekent dat bij het verwerken van planten de oplossing doordringt in de stengels en bladeren, en als gevolg van het eten ervan – in het lichaam van ongedierte, waardoor ze worden gedood. Bovendien, bewegend door de behandelde gewassen, raken insecten besmet via de poten en brengen vergif naar het nest, waardoor de rest wordt besmet.

De voordelen van dit insecticide zijn:

  • snelle reactie (verlamt insecten binnen een uur);
  • werkingsduur (2 behandelingen zijn voldoende voor het seizoen);
  • weerstand tegen hoge temperaturen, waardoor u een goed resultaat kunt krijgen, zelfs in warme, geen neerslag, zomer.

Het medicijn is zeer giftig voor zowel mensen als bijen. Als u ermee werkt, moet u voorzichtig zijn en een beschermend masker dragen.

Insecticide Regent: hoe te gebruiken in privétuinieren?

Voor het sproeien van aardappelen moet u een werkoplossing bereiden. Het wordt aanbevolen om het medicijn eerst op te lossen (1 ampul of zak met korrels) in een kleine hoeveelheid water en vervolgens het vloeistofvolume op de vereiste normen te brengen. Om de Coloradokevers voor 2 liter water te vernietigen, heb je 5 ml van het medicijn nodig. De oplossing moet onmiddellijk worden gebruikt – de volgende dag verliest het zijn eigenschappen. Sproeien moet ‘s morgens of’ s avonds gebeuren, bij mooi weer. Als het direct na de behandeling regent, moet de procedure worden herhaald. Neerslag na 6 uur na het spuiten kan geen kwaad meer en nabehandeling is niet nodig. Slechts twee toepassingen zijn voldoende om te voorkomen dat de coloradokever verschijnt.

De laatste procedure moet minstens een maand voor het oogsten van de knollen worden uitgevoerd..

Een insecticide is niet minder effectief tegen een onweersbui van een tuin en een tuin – een beer. Als ongedierte het gebied massaal heeft overstroomd, is het beter om het te morsen met een oplossing (1 fles per 5 liter water). Aas kan worden neergelegd in de buurt van enkele holen. Voeg een beetje zonnebloemolie en 1 ampul insecticide toe aan de gekookte pap voor de geur.

Het Regent-insecticide helpt ook bij het verwijderen van mieren, kakkerlakken en bedwantsen. Los hiervoor 1 ampul of sachet (5 g) op in 300 ml water en behandel de kamer. Je mag er een paar uur niet in, dan moet de kamer grondig worden gewassen en geventileerd.

Videoreview van insecticide Regent