Regels voor het stekken van chrysanten – wiresummit.org

chrysantenstekken Chrysanthemum is een pretentieloze bloem, dus je kunt tot 60% van de moederstruik afsnijden. Groene stekken van chrysanten worden uitgevoerd van half mei tot begin juli. Voor stekken is het noodzakelijk om een ​​vruchtbare grond van zand, turf, tuingrond en vermiculiet te bereiden. Het is erg belangrijk dat de vruchtbare grond voor chrysanten los is, daarom worden alle componenten zorgvuldig door een zeef gezeefd.

Grondbewerking

De bodem van de container voor het planten van groene stekken is bedekt met krantenpapier, zodat de doos de warmte beter vasthoudt en de wortels van jonge zaailingen zich sneller ontwikkelen. Vervolgens wordt een laag zand in de container gegoten en geëgaliseerd om de waterafvoer te garanderen. U kunt rivierzand of kiezelstenen gebruiken. Vervolgens moet je vruchtbare grond voorbereiden..

Een emmer neutrale turf wordt gezeefd in 5-6 plastic dozen. Vervolgens wordt gezeefde tuinaarde aan het veen toegevoegd. Vervolgens wordt er nog een laag zand gegoten om de grond extra losheid te geven. Vermiculiet wordt als laatste aan het vruchtbare mengsel toegevoegd. Als het nodig was om één emmer neutrale turf, tuingrond en zand te nemen, wordt vermiculiet toegevoegd met een snelheid van 500 g voor elke 10 kg van het mengsel. Het vruchtbare mengsel wordt geroerd en in containers verspreid. Je moet ze vullen, laat 4 cm over aan de rand.

Chrysanthemum in de beginfase van ontwikkeling is vatbaar voor schimmelziekten, daarom is het raadzaam om de grond te desinfecteren met een geconcentreerde oplossing van kaliumpermanganaat. Je zou een dieppaarse oplossing moeten krijgen. De grond moet zeer overvloedig worden afgeworpen. Een doos voor zaailingen kost ongeveer 2,5 liter oplossing. Om ervoor te zorgen dat de wortels van de stek niet gaan rotten, strooi de goed gemorste grond erover met een laag gecalcineerd rivierzand.

Correct enten

Je moet groene scheuten van de moederstruik nemen. Elk van hen zou 5-6 bladeren moeten hebben. De onderste bladeren worden verwijderd en de rest wordt met 1/2 ingekort om de verdamping van vocht te verminderen. Alle voedingsstoffen in het eerste jaar besteedt de chrysant aan de vorming van een sterk wortelstelsel. Elke stengel wordt op een afstand van 2-3 cm van elkaar geplant. Containers met zaailingen worden achtergelaten in een goed verlichte ruimte met een hoge luchtvochtigheid. De chrysant zal wortel schieten en binnen 10-15 dagen groeien. Het kan in de volle grond worden geplant.

Als je in de herfst stekken oogst, verplant ze dan in aparte plastic bekers en plant ze in de lente in de volle grond..