Recept voor het maken van vla vla

kwark paastaart Een van de meest populaire recepten aan de vooravond van de feestdag van lichte Pasen is wrongelpasta. Sommige gastvrouwen bakken het in de oven, zoals gewone taarten, maar de custardpasta is niet minder lekker. De eigenaardigheid van de bereiding ligt in het feit dat de geraspte wrongelmassa moet worden gekookt en vervolgens op een koude plaats moet worden bewaard, nadat de onderdrukking eerder op de mal is gelegd. Dankzij deze procedure zullen de eieren niet drassig zijn en zal de paska zelf zacht worden, maar hij zal zijn vorm goed behouden..

Om een ​​dessert te bereiden, moet u:

 • eieren – 3 stuks;
 • kwark – 500 g;
 • boter (boter) – 100 g;
 • rozijnen – 100 g.
 • kristalsuiker – 100 g;
 • zure room – 200 g;
 • vanilline;

Voor kwarkbraadpan of pasque is het beter om zelfgemaakte kwark te gebruiken en niet in de winkel.

Stapsgewijze instructies voor het bereiden van ingrediënten volgens een populair recept:

 1. Stoom de rozijnen en laat 20 minuten staan.
 2. Maal gedurende deze tijd de kwark met een zeef of draai hem twee keer door een vleesmolen – dit geeft de pasca een delicate structuur..
 3. Voeg eieren, zure room, suiker en vanille toe aan de geraspte kwark. Meng grondig met een houten spatel. Krijg een behoorlijk dikke massa.
 4. Snijd de licht gesmolten boter in kleine stukjes en meng met de wrongel. Klop alles met een mixer zodat er geen klontjes meer zijn.
 5. Doe de voorbereide massa in een pan met een dikke bodem, zet op het vuur en kook op laag vuur tot er bellen verschijnen, terwijl je het werkstuk constant roert. Kan niet aan de kook worden gebracht.
 6. Laat de pan met gekookte kwark onmiddellijk in een grote bak met koud water zakken. Zonder te stoppen met roeren, laat het in een waterbad weken totdat de massa afkoelt en dikker wordt. Zet het dan een paar uur in de koelkast.
 7. Giet de rozijnen af ​​en dep ze droog op een handdoek. Voeg toe aan wrongel en roer.
 8. Doe een natte kaasdoek in een vorm (pasochny) en doe de wrongelmassa erin. Wikkel de uiteinden van het gaas, bedek het werkstuk van bovenaf, druk het met onderdrukking naar beneden en plaats het een dag in de koelkast. Het is noodzakelijk om een ​​kom onder de vorm te plaatsen zodat de vloeistof naar beneden stroomt.

Indien gewenst kunnen noten, gekonfijt fruit, hazelnoten en amandelblaadjes samen met rozijnen aan de wrongelpasta worden toegevoegd.

Wanneer de wrongel in de vorm wordt geperst, moet u deze voorzichtig demonteren en het gaas verwijderen. De wrongelvla is klaar. Top kan worden versierd met gekonfijt fruit.

Zo’n eenvoudig recept ligt binnen de macht van zelfs beginnende koks, en je kunt een kwarkdessert maken, niet alleen voor Pasen, maar ook voor elk ander feest. eet smakelijk!

Custard curd pasta (Tsaren) koken – video

Adblock
detector