Prachtige doe-het-zelfdecoraties – Kerstdecoraties met de kimekomi-techniek – wiresummit.org

b8f 8af aef e25 00c 142 a68

kimekomi kerstboomversieringen Kimekomi is de kunst van het maken van producten, wanneer ze zijn versierd met stoffen strips, weggestopt in de sleuven op de blanco’s. Als je denkt dat dit moeilijk is, probeer dan kerstboomversieringen te maken met de kimekomi-techniek. Dit onbegrijpelijke woord is helemaal niet zo verschrikkelijk en onmogelijk. Met een beetje geduld, het werk zorgvuldig en stap voor stap doen, zult u aangenaam verrast zijn door de resultaten. Dergelijke decoraties zullen zich niet schamen om te koop aan te bieden, en niet wat ze aan de kerstboom moeten hangen. We zullen niet langer overtuigen, maar gewoon iedereen Japanse kunst vertellen en leren..

Materialen voor het maken van speelgoed

Om een ​​mooie kimekomi-bal te maken, moet je het volgende voorbereiden:

 • schuimbal met een diameter van 7,5 cm;
 • twee stukken stof met verschillende patronen, maar passend in kleur;
 • glanzend kant in de kleur van de stof;
 • een kleine ster of een ander decor om het onderste deel te bedekken waar de stoffen zijn verbonden;
 • kleermakersspelden;
 • naaigaren (elke);
 • een pen;
 • scherp briefpapier mes;
 • papier;
 • liniaal of kleermakersmeter;
 • schaar;
 • lijmstift;
 • stomer (breiapparaat) of een ander dun hulpmiddel;
 • lijmpistool.

Kerstboomspeelgoed Kimekomi: hoe te maken

Eerst maken we markeringen op de bal, waarlangs we deze verder met stof zullen decoreren en malplaatjes voorbereiden. Als alles klaar is, gaan we beginnen met decoreren.

Hoe de bal te markeren?

Steek een pen aan weerszijden van het werkstuk. We spannen een draad in een van hen, fixeren (bind een knoop). Met even parallelle lijnen verdelen we de bal in sectoren, waarbij de draad wordt gedraaid door de tegenoverliggende pen. Het blijft over om de sector langs de draad te tekenen met een pen zodat deze kan worden verwijderd.

Om de sectoren hetzelfde te maken, verdeelt u de bal eerst in 4 segmenten. We verdelen ze elk in nog 2 segmenten, enzovoort. Er kunnen zoveel sectoren zijn als je wilt, het belangrijkste is om ze mooi te kunnen decoreren met stof.

Het is beter om met een stift te tekenen, omdat de heliumpasta tijdens het werk wordt gewist.

Nu maken we voorzichtig met een scherp mes sneden duidelijk langs de getekende contouren, niet meer dan 8 mm verdiepend. Vervolgens wordt het breedste deel van de bal gemeten en de hoogte. Met behulp van deze afmetingen, met nog eens 5 mm, maken we een bloembladsjabloon op papier. Teken een rechthoek, teken een boog, vouw hem 4 keer en knip hem uit. Het bloemblad moet iets groter zijn dan het segment. Als de sjabloon te breed of te lang is, kunt u deze knippen.

Als uw segmenten niet hetzelfde zijn, moeten er voor elk van hen sjablonen worden gemaakt.

We snijden stoffen blanco’s uit volgens de grootte van de sjablonen, hechten en omcirkelen ze met een pen.

Hoe te versieren?

De sjablonen en de bal zijn klaar, laten we doorgaan naar het afwerkingsgedeelte:

 1. We coaten het segment met lijm.
 2. We zetten er een stoffen bloemblaadje op.
 3. Gebruik een ripper of ander gereedschap om de randen van de stof voorzichtig in de sleuven in de bal te duwen. Het is handiger om dit vanaf de breedste plaats (midden) naar de smalste rand te doen. Knip overtollige topjes af.
 4. Dus we sluiten de hele bal één voor één, afwisselend veelkleurige stoffen.
 5. We definiëren de onderkant van het speelgoed, bevestigen het uiteinde van de veter daar en beginnen de bal langs de contouren van de segmenten te wikkelen. De onderste punten fixeren we met een lijmpistool.
 6. We sluiten de plaats waar de steken elkaar kruisen af ​​met een asterisk onderaan..

Het blijft alleen om aan de bovenkant te bevestigen, onder de veters door, een lus gemaakt van hetzelfde materiaal. Nu is ons kerstboomspeelgoed gemaakt met de kimekomi-techniek klaar en wacht het in de coulissen tot de nieuwjaarsvakantie. Zoals je kunt zien, is hier niets ingewikkelds aan, dus ga ervoor en maak benodigdheden om de kerstboom te versieren..

Hoe maak je een kerstboomspeelgoed met de kimekomi-techniek – video