Prachtige boom in de tuin of badstof brugmansia

badstof brugmansia bloeit Bloeiende Brugmansia is een uniek gezicht dat je voor altijd kunt bewonderen. Vooral als badstofvariëteiten van deze bloem bloeien: geen enkele bloem, zowel binnen als in de tuin, heeft zulke verbazingwekkende, grote en volle bloeiwijzen in verschillende kleuren. Terry Brugmansia verschilt niet alleen van andere soorten in de structuur van bloemen, ze hebben ook enkele nuances in de ontwikkeling en verzorging ervan.

Kenmerken van groeiende badstofvariëteiten

Voor Brugmansia met gevulde bloeiwijzen is een vrij langzame groei kenmerkend. Dergelijke struiken zullen niet snel naar boven strekken en bovendien bloeien ze vaak pas in het derde jaar na het planten. Dus als de vorig jaar geplante zaailing niet heeft gebloeid, is er geen reden om je zorgen te maken – het is hier gewoon nog klein voor..

Terry-variëteiten verliezen hun decoratieve effect de hele dag niet, terwijl bij gewone soorten de bloeiwijzen een dag gesloten zijn. De bloem aan de tak blijft tot 5 dagen goed en verspreidt een bedwelmende zoete geur.

Brugmansia bloeit de hele zomer in drie golven, soms zelfs in de herfst. Een dergelijke langdurige bloei vereist frequentere watergift en regelmatige voeding van de plant, daarom is het belangrijk om de grond onder de struik niet uit te laten drogen, zodat de knoppen niet vallen. Tijdens het voeren moet speciale nadruk worden gelegd op fosforpreparaten..

Populaire soorten badstof brugmans

Onder de variëteiten met dubbele bloeiwijzen is het vermeldenswaard de volgende soorten brugmansia, die een unieke charme hebben:

  1. Engelen zonnestraal. Hoge struik met enorme, tot 40 cm lange, citroenwitte bloeiwijzen, bestaande uit 3-4 lagen (rokken).
  2. Flamenco. De bloemen zijn geschilderd in een delicate lila kleur en veranderen in een paarse tint langs de randen. Bestaat uit 2-3 rokken.
  3. engelen bebi. Een laagblijvende variëteit met witte tweeledige bloeiwijzen tot 21 cm lang en een gele snor. Straal een lelietje-van-dalenaroma uit.
  4. Thea’s Liebling. Een lage, maar verspreide plant. Beschikt over de roodste bloemen onder andere badstofsoorten. Bloemen hebben 3 rokken.
  5. Dalens Roze Amoer. Delicate zalmbloeiwijzen van 3 rokken hebben langwerpige bloembladen.

Na het planten van badstof Brugmansia in het voorjaar, zal het mogelijk zijn om hun ongewone bloei de hele zomer lang te bewonderen en het goddelijke aroma in te ademen. Het enige dat hiervoor nodig is, is om de plant tijdig water te geven en te bemesten, en vergeet ook niet om voorwaarden te scheppen voor overwintering..

Al het meest interessante over Terry Brugmans – video

Adblock
detector