Populaire variëteiten van dieffenbachia

Dieffenbachia-variëteiten Wie van ons heeft niet gedroomd van een prachtige Dieffenbachia? De grote en mooie bladeren op een krachtige stam dienen als decoratie voor het interieur en geven het comfort, terwijl het tegelijkertijd een frisse, natuurlijke toets geeft. Dankzij de meest gevarieerde kleuring van bladplaten kan iedereen een plant naar zijn smaak (en voor zijn interieur) kiezen en dit artikel helpt bij het bepalen van de keuze voor een bepaald ras.

Er zijn ongeveer vier dozijn soorten bloemen, bijna allemaal kunnen ze thuis worden gekweekt. Misschien wel de bekendste en mooiste onder hen zijn de Dieffenbachia-variëteiten:

  • Leopold;
  • lief;
  • gespot;
  • Seguina.

Dieffenbachia Leopold

De plant heeft een zeer korte (vergeleken met andere soorten) stengel, de maximale hoogte is slechts 5 cm, er zijn ook vrij grote ovale bladeren aan bevestigd met korte bleke bladstelen. Hun lengte is niet groter dan 35 cm met een breedte van 15 cm.Een witte ader loopt in het midden van het blad en de plaat zelf is geverfd in een rijke donkergroene kleur.

Tijdens de bloei verschijnt een klein oor (9 cm lang) bovenaan tussen de bladeren, gewikkeld in een witgroene deken, waarvan de grootte twee keer zo groot is als de bloeiwijze.

Het ras houdt van goede verlichting, maar tolereert geen directe stralen..

Dieffenbachia schattig

Verschilt in grote maten, zowel stam als bladeren. De stengel kan tot 1,5 m groot worden en de lengte van de bladplaat is 1/3 van de totale planthoogte (tot 50 cm). De hoofdkleur van de bladeren is donkergroen, er is een ader met een lichtere toon in het midden en brede witte strepen lopen ervan af naar de zijkanten.

Het ras verdraagt ​​halfschaduw en hoge temperaturen, maar wordt vaak aangetast door spintmijten..

Dieffenbachia gespot

Een middelgrote plant (niet meer dan 1 m hoog) heeft grote bladeren tot 40 cm lang. Ze bevinden zich op lange bladstelen, hebben een enigszins langwerpige vorm en een enigszins scherpe punt. Een onderscheidend kenmerk van de soort zijn lichte vlekken, geen strepen, op groene bladeren.

Tijdens de bloei komt er een geel oor vrij, gehuld in een geelgroene sluier.

Dieffenbachia Seguin

Het heeft een uiterlijke gelijkenis met de gevlekte variëteit van een bloem, maar de bladeren zijn breder en vlekken erop komen minder vaak voor. Laterale aderen in een variëteit zijn meestal niet meer dan 12 stuks.

Video over de soorten dieffenbachia

Adblock
detector