Plagen in de bijenteelt

mierenbijenplaag Bijenhouden is voor veel hobby’s. Tuinders houden 5-10 netelroos en daarom is het gemakkelijker om met ongedierte om te gaan. Als je een kleine bijenstal hebt, kun je mieren bestrijden door de netelroos op haringen te zetten die zijn ingevet met zonnebloemolie. Dit zal ook helpen om met muizen om te gaan. Muizen en mieren vernietigen netelroos, vooral ongedierte houdt ervan om zich tegoed te doen aan cocons met koninginnengelei en honingraten. In de herfst vormen wespen het grootste gevaar voor bijen. Ze vernietigen bijenkolonies en nestelen zich in hun bijenkorven. Vogels kunnen tijdens de bloeiperiode tot 6.000 bijen per dag eten, dus de bijenstal moet worden afgezet met een net zodat de vogels niet bij de kasten kunnen komen. Laten we eens nader bekijken hoe we met al dit ongedierte kunnen omgaan..

Lees ook het artikel: wat te doen als een bij in je hand heeft gebeten?

Vechtende muizen

Als uw bijenstal uit 100-500 netelroos bestaat, is het onhandig om ze allemaal op haringen te plaatsen, dus u moet muizenvallen gebruiken of zelf een knaagdierval maken. Om dit te doen, moet je een emmer in de grond graven, een elektrode of een dunne stok met een plaat in de vorm van een cirkel erop plaatsen. Je moet aas aan het bord bevestigen, bijvoorbeeld kaas diagonaal van boven en van onder. Op de bodem van de emmer moet je 20 cm water gieten om de muis te laten verdrinken. Als een muis over het bord rent, draait het bord om en valt de muis naar beneden. Omdat je de kaas van onderaf hebt vastgebonden, is de val na het omdraaien van de plank weer klaar voor gebruik..

mieren vechten

Mieren zijn het gevaarlijkste ongedierte voor bijen. Ze zijn vooral schadelijk voor jonge bijenkolonies en gelaagdheid. Mieren kunnen tot 50 bijenkorven vernietigen op zoek naar voedsel en tot 20.000 bijen in een seizoen doden. De meest effectieve manier om van mieren af ​​te komen, is door zout rond het nest en langs de mierenpaden te strooien. Dan verlaat het ongedierte de bijenstal en hoeft u geen pesticiden te gebruiken. Ook kun je bij de mierenhoop zwavelbommen verbranden, dit helpt ook bij de bestrijding van wespen. De geur van deze schijven is erg scherp, dus ze moeten voorzichtig worden gebruikt..

Je moet schijven verbranden met tussenpozen van 10 dagen als je mieren wilt verwijderen.

Wespenbestrijding

Wespen nestelen zich graag in poreuze betonblokken en muren. Beginnende imkers denken dat wespen bijen doden omdat ze van honing willen smullen. In feite wil het ongedierte de bijenkorf overnemen. Ondanks het feit dat wespen en horzels als solitaire insecten worden beschouwd, verenigen ze zich in de herfst in een zwerm en migreren ze op zoek naar een huis. Daarom is het in de herfstperiode noodzakelijk om de kasten goed te bedekken met doek of cellofaan, zodat de wespen niet bij de bijen komen. In de zomer is het gemakkelijker om met wespen om te gaan. Het is noodzakelijk om fermentatievallen in de bijenstal te installeren. Giet er gistoplossing in, waarop wespen samenkomen.

Om de fermentatie te versnellen, kun je appelschijfjes in de container doen.

Adblock
detector