Paarse oxalis - paarse vlinder op je vensterbank

paarse oxalis Onder kamerplanten neemt paarse oxalis een speciale plaats in vanwege de ongebruikelijke vorm en kleur van de bladeren. Donkerpaarse bladeren in de vorm van drie driehoeken benadrukken de delicate schoonheid van de sneeuwwitte bloeiwijzen. Wat is er nog meer opmerkelijk aan deze plant en waar hij van houdt??

Onder bloemisten staat het ras ook bekend als “paarse oxalis”.

Beschrijving van de bloem

Paarse oxalis groeit in de vorm van een weelderige compacte struik. De hoogte is niet groter dan 25 cm en de struik zelf bestaat uit lange en dunne bladstelen met bladeren. De bladplaat van de bloem is ternair, de lobben lijken op driehoekige vormen. De kleur van de bladeren is vaak tweekleurig. De randen zijn omgeven door een brede rand van donkerpaarse, bijna zwarte kleur. Het midden is lichter, paars. Als de avond valt, sluiten de bladeren zich, vouwend als de vleugels van een vlinder..

De kleur kan variëren afhankelijk van de verlichting. Als de zon niet genoeg is, worden de bladeren bleek en kan de donkere rand verloren gaan. Bovendien verschijnt er een groene tint..

Naast prachtige bladeren zal oxalis je ook verrassen met een zachte bloei. Haar bloemen zijn klein, verzameld in een borstel, wit en roze..

Paarse oxalis: verzorgingskenmerken

Zorgen voor een ongewone plant als geheel is niet moeilijk. Het belangrijkste is om de juiste plek voor haar in huis te vinden. Kislitsa houdt van de zon, maar directe stralen zijn voor haar gecontra-indiceerd. Van hen verschijnen lelijke vlekken op de bladeren – brandwonden. Een gebrek aan licht kan echter de decoratieve kwaliteiten van een bloem veranderen. In de schaduw worden de bladstelen nog langer en dunner en verliezen de bladeren zelf hun rijke kleur. Struiken geven de voorkeur aan gematigde temperatuur en vochtigheid. Maar waarden boven de 20 en onder de 7 ° C warmte zijn voor hen onaanvaardbaar..

Om ervoor te zorgen dat oxalis de bladverliezende massa actief verhoogt, moet u voor het volgende zorgen:

  1. Van de lente tot de late zomer de struik elke drie dagen water geven en besproeien. Sinds de herfst moet de frequentie van de procedure worden verminderd en in de winter moet deze worden geminimaliseerd..
  2. Breng in dezelfde periode complexe minerale bemesting aan. Toepassingsfrequentie – minimaal eens per 3 weken.
  3. Verplant de bloem naar een grotere pot terwijl deze groeit, kies voor platte, brede containers.

Bij het bemesten van zuur zuur, moet er rekening mee worden gehouden dat de plant scherp reageert op overtollige voeding. De werkende oplossing moet twee keer zwakker worden gemaakt dan aangegeven in de instructies.

Paarse oxalis overwintert in de koelte, maar laat zijn bladeren niet vallen. Als ze beginnen op te drogen, is daar niets mis mee. Je kunt alles gewoon afknippen en na 2 maanden krijgt de struik weer nieuwe bladeren.

Video over de teelt van paars zuur

Adblock
detector