Originele muntkoekjes – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

munt koekjes Iedereen weet dat koekjes meestal geel zijn, in extreme gevallen – bruin als je cacao aan het deeg toevoegt (decoraties gemaakt van gekleurde room worden niet overwogen). Vandaag stellen we voor om ongebruikelijke groene koekjes te koken zonder kleurstoffen en chemicaliën. Dit heerlijke en aromatische dessert dankt zijn kleur aan het magische kruid – munt. In feite is dit een gewone lekkernij voor zandkoekjes, maar dankzij de pittige greens blijkt het erg interessant, grasachtig van kleur zowel van binnen als van buiten, en bovendien heeft het een originele smaak en geur..

Lees ook het artikel: wat is bulgur?

Wat is er nodig voor de test??

Om het deeg voor koekjes te kneden, heb je de volgende producten nodig:

  • muntblaadjes (30 g);
  • boter (een half pakje);
  • een glas bloem;
  • ei;
  • 100 g kristalsuiker;
  • halve theelepel bakpoeder.

Kookvolgorde

Allereerst moet je de munt bereiden: spoel de vers geplukte scheuten af ​​en laat ze drogen. Scheid de bladeren van de stelen – deze laatste zijn niet nodig.

Een paar uur voordat je het deeg gaat bereiden, moet je de boter uit de koelkast halen, zodat deze ontdooit en zacht wordt.

Nu kunt u de test starten:

  1. Giet bakpoeder bij de bloem, roer.
  2. Bestrooi in een aparte kom de munt met suiker en klop met een staafmixer tot een homogene pap.
  3. Voeg ei en boter toe aan de muntmassa, klop opnieuw.
  4. Voeg geleidelijk bloem toe, kneed het deeg met een spatel.

Het deeg moet heel zacht zijn, zelfs plakkerig, maar er is geen bloem meer nodig, anders worden de koekjes niet zacht en sappig.

Om te voorkomen dat het deeg aan je handen blijft plakken, moeten ze worden bevochtigd met schoon water. Neem met een lepel wat deeg, vorm met je handen een ronde cake en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Druk elke cake een beetje plat met vochtige handen. Je kunt hiervoor een natte vork gebruiken en tegelijkertijd patronen op de koekjes maken – druk de vork kruislings tegen het deeg.

Plaats de bakplaat in een voorverwarmde oven en bak niet langer dan 15 minuten op 200 graden.

Als je koekjes in de oven te lang belicht, worden ze hard, maar het belangrijkste is dat ze hun ongebruikelijke kleur verliezen en geel worden..

Bij het verlaten van de ingenomen hoeveelheid ingrediënten worden gemiddeld 19 vrij grote koekjes met een bedwelmende muntgeur verkregen..

Over het onderwerp: peperkoekkoekjes met glazuur – een recept met een foto!

Mintkoekjes koken – video