Opnieuw enten van een jonge notentuin

opnieuw enten van een jonge noot Walnoten kunnen in één vruchtseizoen tot 100 kg oogst opleveren. De vruchten van deze boom zijn erg lekker en gezond, ze bevatten vetzuren en een grote hoeveelheid jodium, noten worden ook gebruikt in zoetwaren. Op industriële schaal worden walnotenvruchten geteeld voor de productie van notenmeel. Veredelaars ontwikkelen rassen die productiever zijn en beter bestand zijn tegen ziekten. Als er een nieuwe variëteit aan walnoten verschijnt, kappen boeren de oude hazelaar niet om, maar enten ze stekken van de nieuwe variëteit op de bomen. Om de oude hazelaar te enten, moet u tot 80% van de kruin van de boom afsnijden. Als u een jonge hazelaar plant, kan alleen de top van de boom worden afgesneden. Doe dit met een snoeischaar om een ​​gelijkmatige snede te krijgen. Dan moet je de stekken voorbereiden.

Stekken oogsten voor enten

Voor het oogsten van stekken wordt een gelijkmatig segment van de skelettak gekozen, waarop 10 slapende bladverliezende knoppen zijn. Stekken worden in de herfst gesneden, ze moeten dezelfde lengte hebben. Vervolgens worden de stekken tot het volgende voorjaar in de koelkast bewaard in een bak gewikkeld in een vochtige handdoek..

De stekken worden begin mei geënt, wanneer de bladverliezende knoppen nog niet zijn uitgebloeid, dat wil zeggen vóór het begin van de sapstroom. Dus hun overlevingspercentage zal toenemen. Stekken worden in stukken gesneden met twee slapende knoppen. Vervolgens wordt met een snoeischaar een rechte snede gemaakt op elk handvat..

De snoeischaar laat ernstige wonden en geëxfolieerd cambium achter op het handvat. Het losgemaakte cambium moet worden verwijderd met een kantoormes..

Vervolgens wordt de punt van de snede geslepen. De resulterende pen wordt bevochtigd met water. De stengel is klaar om op de bouillon te worden geënt.

Een stekje enten op een walnoot

Vervolgens wordt de bast van de bouillon met een mes losgewrikt en wordt een snede in de resulterende opening gestoken. Het wordt stevig aan de stengel van de onderstam genageld. Om de stengel betrouwbaarder aan de onderstam te bevestigen, kunt u deze doorboren met een spijker. Vervolgens worden drainagesneden gemaakt op de stam van de hoofdboom onder de enting. Als boomsap zich ophoopt in de buurt van de entplaats, zal de stengel geen wortel schieten. De entplaats en stekken zijn bedekt met tuinvernis.

Het is wenselijk dat dennenhars wordt opgenomen in de tuinvernis..

De geënte skelettak of de hoofdstam van de boom is gewikkeld in dik of vetvrij papier en vormt een trechter. Vervolgens wordt nat zaagsel op de stengel van de bouillon gegoten en omwikkeld met elektrische tape. Dit garandeert de volledige dichtheid van het transplantaat en verhoogt de overlevingskans aanzienlijk..

Adblock
detector