Oplossing voor het morning glory-dilemma: ofwel gebladerte of bloemen – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

tuindecoratie ochtendglorie Luxe is niet alleen geliefd bij mensen, maar ook bij bloemen. Morning glory is hier een goed voorbeeld van. Door een plant in vruchtbare grond te planten, krijgt de tuinman een dicht groen weefsel, voornamelijk bestaande uit bladeren. Als je het op arme gronden plant, mobiliseert het al zijn energie voor de vorming van eierstokken en als gevolg daarvan bloei.

Dromend van het bewonderen van luxueuze toppen, planten bloementelers gewassen in grond met een laag stikstof- en humusgehalte. Verspreid het met zaailingen met verschillende containers..

De strijd tussen de emmer en de turfbekers

De eerste stap is het voorbereiden van verschillende metalen emmers. Aan de onderkant van elk – 2-3 gaten worden drainagegaten gemaakt. Daarna worden ze gevuld met aarde. Zet in een andere container 2 tot 4 turfbekers.

Daarna worden de zaden 24 uur geweekt. Je kunt verschillende soorten ochtendglorie nemen, voor het geval er iets niet opkomt. Aan het einde van de periode wordt het water afgevoerd en wordt gekeken naar het uiterlijk van de korrels. Ze moeten uitkomen. De afwezigheid van spruiten geeft aan dat de zaden leeg zijn, wat betekent dat ze niet kunnen ontkiemen. Dan volgt de landingsprocedure:

  • korrels worden op korte afstand van elkaar op het aardoppervlak gelegd;
  • bedek ze met een laag droge compost;
  • verdicht, maar niet hard drukkend;
  • stuur emmers naar de kas.

In turfpotten worden uitsparingen gemaakt met een vinger – 2 cm, er worden verschillende zaden in gedompeld. Omdat er altijd nachtvorst wordt verwacht tijdens het planten van zaailingen, zijn de tanks bedekt met een dichte film. U kunt de verpakkingsoptie nemen – met puistjes. Na een maand verschijnen de verwachte scheuten.

Op de site worden speciale steunen gemaakt voor de plant. Sommigen gebruiken gewone bogen, terwijl anderen eenvoudige staven gebruiken die in de grond worden gestoken..

Elke plantoptie wordt overgebracht naar de volle grond. Alleen een emmer zaailingen blijft in dezelfde vorm en turfbekers worden in de tuin geplant. Tegelijkertijd worden aan beide zijden van de potten breuken gemaakt, maar zonder het wortelstelsel te beschadigen. De procedure wordt uitgevoerd op een regenachtige dag en vervolgens wordt de zaailing bewaterd.

Uitkomst van een ongewone strijd

Zoals het experiment laat zien, bloeiden de bloemen die in de emmer waren geplant na 2 maanden. Het is vermeldenswaard dat ze geen tijd hadden om zelfs maar de helft van de boog te vlechten (hoogte – 2,5 m). De rassen die in kopjes werden geplant, hadden erg veel tijd nodig om te wennen aan nieuwe omstandigheden. De eerste knop verscheen echter helemaal aan de basis van de stengel. Dit is een teken dat uiteindelijk de morning glory zeer rijkelijk zal bloeien..

De conclusie is duidelijk. Als de tuinman groene massa wil krijgen, wordt de plant op vruchtbare grond geplant en als hij prachtig bloeit – in arme grond. En het is beter om het meteen in de volle grond te planten..