Ongebruikelijk gebruik van rabarber: boeketten decoreren

rabarber voor het decoreren van boeketten Het belangrijkste toepassingsgebied van rabarber is koken: een verscheidenheid aan jam en taarten wordt bereid van jonge sappige stengels. De plant is ook van groot belang voor de traditionele geneeskunde, omdat het een rijk complex aan vitamines en mineralen bevat. Rabarberbladeren en -wortels zijn opgenomen in preparaten voor de behandeling van verschillende ziekten.

Er is echter een ander gebied waarin rabarber ook veel wordt gebruikt – in de bloemisterij. Experts maken echte meesterwerken van oude plantenscheuten en voegen ze toe aan composities bij het maken van boeketten. Grote bladstelen kunnen zelfs de basis vormen van het originele boeket, waardoor het een unieke uitstraling krijgt, vooral in combinatie met pretentieloze bloemen die in bijna elk bloembed groeien..

Met een beetje fantasie kun je zelf zo’n ongewoon boeket maken. Het belangrijkste is om rabarberscheuten in te slaan en verschillende soorten bloemen bij de hand te hebben, bijvoorbeeld:

  • daglelie;
  • dahlia’s;
  • decoratieve of gewone dille;
  • koortskruid.

Zo maak je de basis van een rabarberboeket?

Meestal dient rabarber als basis voor een boeket, waarop sierplanten en bloemen worden bevestigd. Om het te doen, moet u:

  • snijd de oude dikke stengels van de plant bij de grond af en verwijder de bladeren;
  • kies de meest gelijkmatige stelen uit de stelen zodat de basis mooier en stabieler is;
  • trek ze eraf met speciale floristische tape.

Als je wilt, kun je scheuten van dezelfde hoogte oppakken, maar een compositie met stelen van verschillende lengtes ziet er indrukwekkender uit. De tweede optie is meer geschikt als de hoge bladstelen een gebogen vorm hebben – dan kunnen de getrimde korte scheuten in de holtes worden gestoken.

Bloemen toevoegen

Allereerst worden bloemen met de langste stelen, bijvoorbeeld daglelie, in het boeket gestoken. Het is handiger om ze aan het begin van de vorming van de basis te plaatsen, tussen de rabarber.

Bij het verzamelen van een boeket is het beter om de bloemstelen zo te rangschikken dat ze iets uitsteken. Aan het einde van het werk moeten ze worden bijgesneden – zodat verse sneden onmiddellijk in het water vallen en de bloemen geen tijd hebben om te hechten..

Nu moet je de bloemen voorbereiden: snij van de dahlia’s de bloembladen van de bloeiwijzen volledig af, verwijder ook de grootste bladeren aan de onderkant van de stengel. Dille ondergaat een bijna vergelijkbare procedure – alle bladeren worden afgesneden en alleen bloeiwijzen blijven over. Scheur alleen de onderste bladeren van de erythematosus af.

We verzamelen het boeket: voeg eerst de erythematosus toe aan de daglelie, plaats deze een niveau lager. Schik vervolgens de dahlia’s en dille. Het is beter om bloemen zo te plaatsen dat ze zich op verschillende niveaus bevinden en elkaar niet overlappen. Indien nodig kunnen er meer rabarberscheuten tussen de bloemen worden gestoken..

Bind de voltooide compositie met touw of lint en plaats in een bak met water, nadat je de bloemscheuten hebt bijgesneden met een gelijkmatige snede (niet schuin).

Een boeket maken met rabarber – video

Adblock
detector