Om de tuin in het voorjaar te beschermen, bereiden we in het najaar de voorbereidingen

lente tuin behandeling Het verschijnen van de eerste knoppen geeft aan dat de lente nabij is, wat betekent dat alle plagen en ziekten in de tuin wakker worden. Daarom moet u een universele voorbereiding voor uw plantages voorbereiden. Experts raden aan om in de herfst / winter meerdere producten te kopen. Maar wat en in welke hoeveelheid moet worden bereid??

Er mag geen strategische voorraad biologische en chemische stoffen worden aangelegd. Ze hebben het vermogen om snel te verslechteren en hun effectiviteit te verliezen..

EHBO-doos voor tuinmannen

Voordat er, hoe te vertrekken naar de winter, leggen ongedierte eieren onder de schors van planten. Tegelijkertijd verdwijnen ziekteverwekkende sporen nergens uit de tuin, maar gaan ze gewoon in een toestand van schijndood. Bijgevolg zullen ze in het voorjaar “opstaan” en met hernieuwde kracht hun missie vervullen..

De belangrijkste voorbereidingsfase begint met herinneringen. De boer moet analyseren welke ziekten en plagen de bomen het afgelopen seizoen hebben verstoord..

Het moet duidelijk zijn dat een reeks schadelijke organismen in een bepaald gebied in 7-8 jaar wordt gevormd. Over zo’n lange periode nemen ze toe of nemen ze af in intensiteit. Daarom heeft de tuinman aan het begin van de lente nodig:

  1. Bordeaux-mengeling (3%). De verpakking bevat twee sachets: kopersulfaat en kalk. Elk medicijn wordt geblust met water volgens de instructies. Vervolgens wordt de vitriooloplossing voorzichtig in een dunne stroom in de kalksteenmelk gegoten.
  2. “Beslis”. Houtige planten worden behandeld met dit soort beschermingsmiddelen, zodat ze niet worden aangetast door zuigende en knagende insecten. Het poeder wordt op deze manier verdund: voor 10 liter vloeistof is 1 g van het mengsel nodig.
  3. Horus. Het wordt aanbevolen om het al te gebruiken bij een temperatuur van + 6 ° C in een verhouding van 3 g per emmer water (15 g verpakking). Met een dergelijke oplossing zijn fruitbomen niet bang voor: korst, moniliose of echte meeldauw.
  4. Tuin stopverf. In maart en april snoeien boeren vaak hun “afdelingen”. De resulterende snede dient als een soort deur voor het binnendringen van plagen en ziekten. Daarom wordt de wond bedekt als deze meer dan 2 cm in diameter is..

De verwerking van de secties wordt niet onmiddellijk na het “kapsel” uitgevoerd, maar na een uur, wanneer het hout een beetje opdroogt.

De laatste fase van het voorjaarswerk zal witwassen zijn. Het beschermt de schors van de boom tegen brandwonden en barsten. Het mengsel bevat witte klei en kalk. Stoffen worden verdund met water en een kleine infusie gegeven.

Alle genoemde preparaten verschillen in een dergelijke hoeveelheid: voor een jonge zaailing heb je 1,5 liter oplossing nodig en voor volwassen exemplaren – 5 liter. Deze informatie helpt u bij het maken van de benodigde spaties..

Adblock
detector