Nuttige eigenschappen van de artisjok van Jeruzalem

nuttige eigenschappen van de artisjok van Jeruzalem Artisjok van Jeruzalem is een zeer gezonde groente. De wortels van deze plant worden gegeten in Japan. Artisjok van Jeruzalem neemt een speciale plaats in in de keuken van Aziatische landen. In India en China worden de wortels ervan als een medicijn beschouwd, ze worden gebruikt bij de behandeling van verkoudheid..

Nuttige eigenschappen van wortelgroenten van artisjok uit Jeruzalem

Artisjok van Jeruzalem bevat een grote hoeveelheid ijzer en caroteen. Deze stoffen versterken de algemene toestand van het menselijk immuunsysteem. Caroteen heeft ook een positief effect op de lens van de oogbol en verbetert het zicht..

Artisjok van Jeruzalem bevat een grote hoeveelheid suiker, maar kan worden geconsumeerd door mensen met diabetes.

In het VK worden artisjokwortels uit Jeruzalem gebruikt bij de behandeling van deze ziekte. Wanneer knollen rauw worden gegeten, produceert het lichaam natuurlijke insulinevervangers.

Britse wetenschappers hebben bewezen dat als je dagelijks 250 g wortelgroenten eet, de bloedsuikerspiegel wordt genormaliseerd. Daarom stopt de ontwikkeling van diabetes mellitus..

Bovendien bevatten de artisjokwortels van Jeruzalem pectine. Met deze stof kun je gifstoffen en schadelijke stoffen binden en verwijderen uit het lichaam. De vertering van wortelgroenten vindt plaats in de dikke darm. Dit is waar zware metalen zich ophopen, waardoor het verouderingsproces wordt versneld..

Vanwege de aanwezigheid van pectine in de samenstelling van de aarden peer, wordt het gebruikt als sorptiemiddelen. Als u knollen met milde vergiftiging gebruikt, gaat misselijkheid binnen 15-20 minuten over.

Alleen de artisjok van Jeruzalem heeft een nuttige eigenschap om zware metalen te binden en uit het lichaam te verwijderen..

Nuttige eigenschappen van artisjokbladeren en bloemen van Jeruzalem

Niet alleen wortelgewassen, maar ook bladeren en artisjokbloemen van Jeruzalem hebben een positief effect op het menselijk lichaam. Ze maken van de bladeren:

  • thee;
  • afkooksels voor het nemen van baden;
  • gewrichtspijn zalven.

Een drankje gemaakt van artisjokbladeren van Jeruzalem verlaagt de bloeddruk, dus het moet worden geconsumeerd door hypertensieve patiënten. Artisjokbladthee uit Jeruzalem heeft een kalmerend effect en helpt ook bij hoofdpijn.

Baden met deze bouillon is een goede remedie tegen gewrichtspijn. De kalmerende stoffen in de bladeren hebben een kalmerend effect op de zenuwuiteinden, waardoor de pijn in de gewrichten en spieren verdwijnt.

Artisjokbloemen van Jeruzalem bevatten een grote hoeveelheid vitamine C, dus thee met hun toevoeging wordt gebruikt om het immuunsysteem te versterken. In termen van hun gunstige eigenschappen kunnen ze worden vergeleken met echinacea..

Adblock
detector