Kettingzaag De Wit-Russische kettingzaag van het BP-4200M-model is een onprofessioneel, maar vrij hoogwaardig gereedschap met hoge technische kenmerken. Het motorvermogen van deze kettingzaag is 4200 watt. Het stationair toerental van de motor is 1280 tpm. De baar is 45 cm lang en is ontworpen voor een 72 schakels ketting. In gebruiksklare staat is het gewicht van de kettingzaag 7 kg. Overweeg de complete set van de kettingzaag en de montage ervan.

Kettingzaag complete set

De kettingzaagset bevat twee banden met het bedrijfslogo van de fabrikant. Ook in de doos, naast de koffer met een tweetaktmotor, bevindt zich een bovenste starterdeksel met een handrem, twee kettingen voor 72 schakels, een montage- en bedieningshandleiding, een tas met gereedschap voor het onderhoud van een kettingzaag, een container voor het mengen van tweetaktolie en brandstof. In de gereedschapstas vind je een bougiesleutel, een vijl, een extra startkoord, een trechter voor het vullen van de motor met brandstofmengsel, een groffilter voor brandstof en twee moeren voor het monteren van een kettingzaag.

Kettingzaaglichaam

Het lichaam van de Wit-Russische BP-4200M kettingzaag is gemaakt van metaal. Hoes hoofdletters – kunststof.

Er mogen geen naden of verbindingen zijn aan de buitenkant van de kap van de originele kettingzaag.

Aan de achterkant van de bovenklep bevindt zich een uitsparing met een handvat voor verwijdering. Als u er doorheen bladert, kan het deksel worden verwijderd zonder sleutels te gebruiken. Het deksel kan ook worden verwijderd door de drie bevestigingsschroeven los te draaien..

In het lichaam van de kettingzaag bevindt zich een luchtfilter dat regelmatig moet worden schoongemaakt. Als u het filter verwijdert, worden de brandstofplug en de motor zichtbaar..

Controleer altijd uw kettingzaag luchtfilter bij aankoop. Het moet de brandstofplug volledig afdekken. Het moet een plastic rechthoek zijn, verdeeld in zes secties. Elke sectie moet een speciaal gaas hebben.

Kettingzaag montage

Het is noodzakelijk om de staaf van de kettingzaag in een speciaal gat te installeren. De band wordt vervolgens vastgezet met de meegeleverde moeren. Na het verwijderen van het kettingzaagdeksel, het filter en de brandstofplug, plaats een ketting op de band. Op het zijpaneel van de carrosserie bevindt zich een speciaal gat voor een bougiesleutel. Hiermee moet u de ketting stevig op de band trekken..

Het is belangrijk om de ketting zo vast te zetten dat deze niet meer dan 0,5 cm kan worden teruggetrokken..

Aan de voorzijde van de behuizing bevindt zich een olievat voor het smeren van de ketting. Vul alleen tweetaktolie bij en houd deze altijd vol.