Moeilijkheden bij het kweken van dieffenbachia: wat ze betekenen en hoe ermee om te gaan

dieffenbachia in het interieur Een hoge plant met grote en mooie bladeren heeft zich niet alleen stevig gevestigd in kantoorgebouwen, maar ook in particuliere huizen. Verbazingwekkende Dieffenbachia is in staat om een ​​onopvallende kamer nieuw leven in te blazen, er een felle schaduw aan toe te voegen en een frisse toets aan een wilde tuin te geven. Om echter een prachtige struik te laten groeien, moet je de plant geschikte omstandigheden bieden en er goed voor zorgen, anders kun je in plaats van een mooie stam met enorme glanzende bladeren, in het beste geval een kale stok krijgen met een lommerrijke bos op de bovenkant van het hoofd..

Welke moeilijkheden komen bloementelers tegen die diffebachia in hun collectie willen hebben? De meest voorkomende verschijnselen die kunnen worden waargenomen zijn:

 • vallen van de onderste bladeren;
 • uitdrogen van de toppen van de bladeren;
 • kleurverlies door het blad;
 • nieuwe bladeren worden klein;
 • de stam wordt zacht en traag.

Waarom vallen bladeren??

Onder binnenomstandigheden, in de meeste dieffenbachia, verdort na verloop van tijd de onderste laag bladeren en valt af. Dit is normaal wanneer het geleidelijk optreedt. Als de bladeren te snel beginnen af ​​te brokkelen, kan de reden hiervoor zijn:

 1. Gebrek aan vocht (af en toe water geven). Oplossing voor het probleem: stel een irrigatieregime in en voorkom dat het land volledig uitdroogt.
 2. kleine pan. Oplossing voor het probleem: plant de bloem dringend over in een ruimere bloempot.

In de winter kunnen de onderste bladeren nog geel worden en krullen door tocht en kou.

Waarom drogen bladpunten??

Een gezond dieffenbachiablad moet een uniforme kleur hebben, zonder natte of droge plekken. Het drogen van de toppen van de bladplaat kan wijzen op schendingen van de voorwaarden voor het houden van de bloem, namelijk:

 • temperatuurdaling;
 • lage luchtvochtigheid;
 • droogte;
 • verzuring van de bodem;
 • onjuist spuiten.

Om een ​​dergelijk fenomeen te voorkomen, moet de plant worden voorzien van een comfortabele constante temperatuur (minimaal 17 graden Celsius), zorg voor een drainagelaag in de pot en besproei de bladeren regelmatig (overdag!), En periodiek wassen of veeg ze af.

Redenen voor het verlies van helderheid van bladeren en hun pletten

Wanneer een felgroen blad begint te vervagen, verkleuren en helderheid verliest, geeft dit aan:

 1. Gebrek aan licht of het teveel ervan – u moet de bloempot herschikken op een meer (of minder) verlichte plaats.
 2. Gebrek aan voeding – voer dieffenbachia kalium-fosformeststoffen.
 3. Overtollige stikstof in de bodem – stikstofhoudende preparaten even uitsluiten.

In het geval dat jonge bladeren verkleuren en bovendien klein worden, is de zuurgraad van de grond duidelijk. U moet het substraat vervangen door een nieuw exemplaar.

Waarom verliest de romp turgor??

Bij een gezonde dieffenbachia (foto) is de stam stevig en stevig rechtopstaand. Maar als het koud is in de kamer, is de grond ook verzuurd, wordt de stengel lichter en zachter en begint te rotten, en valt de bloem zelf opzij..

In de beginfase kun je nog steeds alleen de beschadigde delen wegsnijden, maar wanneer de nederlaag op grote schaal heeft plaatsgevonden, is het beter om de bovenkant af te snijden en te rooten, en al het andere weg te gooien..

Wat te verwachten bij het kweken van Dieffenbachia en hoe dit te vermijden – video

Adblock
detector