Mierenjachtgordel is een betrouwbaar en goedkoop middel om fruitbomen te beschermen

mierenvangriem Als mieren uw tuin in het vroege voorjaar hebben aangevallen, kunt u de bomen eenvoudig met insecticide besproeien en insecten voor een lange tijd vergeten. Maar in de zomer, wanneer de oogst rijp is, zal deze optie niet werken en is het handiger om een ​​vangband van mieren te gebruiken. Dit is een even effectieve remedie, en ook tegen ander ongedierte. Bovendien is het absoluut veilig voor de toekomstige oogst en voor de tuinders zelf, en het kost je goedkoop, in tegenstelling tot goede chemicaliën. Voor de vervaardiging van riemen worden vaak geïmproviseerde middelen gebruikt, die in elk huis aanwezig zijn. Wat is zo’n riem, hoe “werkt” het en waar kan het van gemaakt worden??

Hoe de vangband werkt

Sommige tuinders raken de mieren liever niet aan en beweren dat ze goed zijn voor de tuin. Aan de ene kant is dit waar, omdat je dankzij hen verschillende kleine insecten kunt verwijderen. Mieren eten ze op en laten ze niet broeden. Maar tegelijkertijd brengen ze zelf een van de meest ongewenste plagen in de tuin – bladluizen. Als je alles laat zoals het is, herken je je bomen al snel niet meer. Bladluizen blijven rond de bladeren plakken, vooral jonge, en voorkomen dat gewassen zich normaal ontwikkelen. Daarom is het bestrijden van mieren niet alleen mogelijk, maar ook noodzakelijk..

Het belangrijkste doel van de riem is om te voorkomen dat insecten de stam naar de kruin van de boom klimmen, naar de bladeren en vruchten.

Afhankelijk van de technologie en de fabricagematerialen hebben riemen een ander effect:

  • ze dienen gewoon als een barrière die de mieren niet kunnen overwinnen;
  • fungeren als een soort val voor insecten die op de stammen klimmen.

Mierenjachtriem: fabricageopties

Er zijn veel manieren om bomen in beschermende kleding te “kleden”, en ze zijn allemaal op hun eigen manier effectief..

U kunt bijvoorbeeld een riem maken van de volgende materialen en componenten:

  1. Plantaardige olie. Knip een lange strook uit een oud katoenen T-shirt. Bevochtig het royaal met olie en bind het vat vast. Mieren houden niet van deze geur, die bovendien hun eigen geur onderbreekt en niet boven de gordel uitkomt. Bevochtig het regelmatig met olie om de riem de hele tijd vochtig en geurig te houden. Je kunt ook een valriem van olie maken. Wikkel een breed stuk rubber om de boom en lijm de uiteinden aan elkaar. Duw de onderkant van het rubber omhoog om een ​​trechter te vormen. Het blijft alleen om er olie in te gieten, en de mieren zullen daar verdrinken..
  2. Stroken papier, jute, glaswol, opvulling polyester. Het punt is om zoiets als een rok op de stam te maken en een trechter te vormen. Als ze ernaartoe kruipen, zullen insecten tegen het obstakel rusten en het niet kunnen overwinnen. Je kunt de trechter naar beneden wijzen (ter bescherming tegen mieren die in de boom klimmen) of naar boven (van degenen die zullen afdalen). Vergeet niet je riemen te controleren en mieren af ​​te pellen.
  3. Hars, teer. Wikkel jute om het vat en breng het door u gekozen ingrediënt aan. Ongedierte blijft plakken en sterft.

Mierenvangbanden zijn het meest effectief als ze op tijd worden geïnstalleerd. Probeer in het vroege voorjaar tijd te hebben om de bomen te binden, totdat de bladeren verschijnen en wanneer de oogst rijp is.

Als u wilt, kunt u kant-en-klare tape-banden kopen met een zelfklevende val. Als chemie meer vertrouwen in je wekt, wikkel de stammen dan in met een doek en behandel deze met een insecticide. In plaats daarvan kunt u ook speciale preparaten gebruiken, zoals Creolin of TM “Green Belt” spuitbuslijm..

Hoe maak je een beschermende riem voor bomen met plantaardige olie – video

Adblock
detector