Meststoffen voor balsem – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

weelderige bloei van balsem Balsam is een prachtige kamerbloem die tot enorme afmetingen kan groeien. Een volwassen gevormde bloem neemt potten van 25 liter in beslag en bereikt een hoogte van maximaal 0,5 m. In een dergelijke plant worden tot 30 knoppen gevormd en de bloemgrootte bereikt 5 cm. Afhankelijk van de variëteit van balsem, kunnen de bloemen rood zijn , roze of wit. Voor een overvloedige bloei moet balsem geschikte omstandigheden creëren: de daglichturen verlengen tot 12-15 uur, de bloem overplanten in een nieuwe planter als het wortelstelsel groeit en de grond regelmatig bemesten.

Chemicaliën kunnen worden gebruikt, maar als u een voorstander bent van biologische landbouw, moet u de juiste mulch en meststof kiezen. Overweeg een paar organische meststoffen die geschikt zijn voor natuurlijke landbouw.

Lees het artikel: hoe zorg je goed voor tuinbalsem?

Meststof “N&H “

Meststof “H&H” is een natuurlijke stikstofmeststof. De basis is grof gemalen beendermeel gemaakt van hoefmeel. Dergelijke meststoffen hebben het langste effect. Vermicompost of mest ontleedt volledig in drie dagen na toepassing op de grond. Door de werking van micro-organismen vergaat de hoefmeelmest binnen twee tot drie weken. Bacteriën die zich voeden met beendermeel produceren tijdens hun leven veel warmte. Hierdoor ontwikkelt het balsemwortelsysteem zich sneller. Hoefmeel vergaat zeer langzaam, daarom is na het bemesten van de grond een overmaat aan stikstof onmogelijk..

Het is noodzakelijk om kunstmest op de grond aan te brengen bij het overplanten van balsem in een nieuwe pot. Tegen die tijd zal de bloem de knoppen oplossen, maar dankzij de bacteriën in de meststof zal de plant het verplanten goed verdragen..

In warme grond ontwikkelt het balsemwortelsysteem zich sneller. In een complex met “N&H “het is noodzakelijk om fosformeststoffen op de bodem aan te brengen.

Beendermeel en bodemmulchen

In plaats van fabrieksbemesting kunt u gewoon beendermeel gebruiken. Naast een stikstofbron is beendermeel een goede bron van fosfor, maar bij het toepassen moet je rekening houden met de dosering van de meststof. Aangezien beendermeel gelijkmatig wordt afgebroken, bestaat het risico op een overdosis stikstof.

Om de effecten van een overdosis te verminderen, moet de grond worden gemulleerd en moet de balsem regelmatig worden bewaterd. Dan neemt de stikstofconcentratie en het risico op overdosering af..