Lupine kweken in de tuin: wat te doen zodat hij elk jaar prachtig bloeit

lupine kweken in de tuin De verscheidenheid aan bloemen in de bloembedden van amateurs is gewoon geweldig, maar de bloementelers willen niet stoppen. Neem bijvoorbeeld het kweken van lupine in de tuin: de weidecultuur heeft zich lang en betrouwbaar op onze percelen gevestigd. Hoge slanke struiken met prachtige weelderige schommelstoelen met felle kleuren zijn op geen enkele manier inferieur in schoonheid. Bovendien zijn deze planten ook vrij pretentieloos. Door zelf te kweken, zal lupine nooit uit je tuin komen, en zelfs de Russische winter geeft niet om hem. Als je hem net begint te leren kennen, zal ons artikel je helpen de eenvoudige fijne kneepjes van het kweken van lupine te begrijpen..

De naam van de plant, “lupus”, vertaald uit het Latijn, betekent “wolf”. Hiervoor wordt lupine wolfsbonen genoemd..

Een plek kiezen voor lupine

Zodat de struiken goed groeien en rijkelijk bloeien, pak een goed verlichte tuinlupine. Het is wenselijk dat het wordt beschermd tegen de wind, die de steeltjes kan breken. In de schaduw zijn de planten niet meer zo chic en is de bloei schaarser en ondieper..

Plant geen bloemen in een bloembed waar eerder andere peulvruchten of kruisbloemige gewassen zijn gegroeid. Ze hebben veel voorkomende ziekten en plagen met lupine. Maar na granen groeit lupine goed.

De plant houdt van een losse en vruchtbare grond. Graaf de bedden op voor het zaaien, voeg wat zand, superfosfaat en as toe.

Wanneer en hoe lupines te planten?

Een van de voordelen van het gewas is dat de zaden direct op een vaste plek geplant kunnen worden. Mee eens, dit is erg handig, omdat je niet hoeft te rommelen met zaailingen en transplantaties. Het enige is dat meerjarige variëteiten pas volgend seizoen bloeien..

Je kunt zaden zaaien:

  • eind september – in oktober;
  • in de lente, in april – mei, wanneer de hitte komt.

Maak groeven of scheid gaten in één keer, ondiep, en verdeel de zaden erin. Bestrooi met aarde en mulch. Wanneer de zaailingen opgroeien, dun de gewassen die te verdikt zijn uit door de struiken samen met een klomp aarde te verplanten.

Houd bij het planten rekening met de raskenmerken van lupine. Sommige soorten worden tot 1 m breed, dus laat voldoende ruimte tussen de struiken..

Lupine kweken in de tuin: regels voor de zorg voor een bloeiende knappe man

De verzorging van lupine is vergelijkbaar met de teelt van de meeste tuinplanten, maar heeft kleine nuances:

  1. Geef uw bedden regelmatig water, vooral tijdens droge zomers, maar laat ze niet overstromen tot een moerassige toestand. Lupine houdt er niet van.
  2. Maak de rijenafstand voorzichtig los na water geven en regen.
  3. Onkruid wieden.
  4. Terwijl je groeit, hark je de grond met een schoffel onder de struiken, bedek je de wortelhals en voorkom je dat deze bloot komt te liggen.
  5. Vanaf het tweede levensjaar, in het voorjaar, beginnen met voeren met superfosfaat en calciumchloride.
  6. Installeer steunen voor hoge variëteiten.

In het midden van de zomer, wanneer de lupine is vervaagd, snijdt u de bloeiwijzen af ​​en in augustus ziet u de tweede bloeigolf..

Bovendien is het raadzaam om ze te knippen als u niet van plan bent zaden te verzamelen en de tuin in een lupineplantage te veranderen. Dit helpt het zelf zaaien onder controle te houden en er is geen sprake van hoe overwoekerd struikgewas van de site kan worden verwijderd..

Lupine reproduceert niet alleen door zaden. Je kunt in het voorjaar een oude struik opgraven en uit elkaar knippen. Delenki wortelt goed, ook al beschadig je de wortels daarbij een beetje..

Zo is het kweken van lupine in de tuin niet lastiger dan het planten van andere bloemen. Het groeit snel, overwintert goed, zelfs zonder beschutting, en elke zomer zal het je verrassen met een overvloedige bloei.

Hoe tuinlupines te kweken en te verzorgen – video

Adblock
detector