Lente pruimendieet

dressing voor pruimen aanbrengen in het voorjaar Een overvloedige oogst van pruimen kan worden bereikt als de plant op tijd wordt gevoed. Voor het hele seizoen gebeurt dit slechts 3 keer. De eerste bemestingssessie wordt uitgevoerd in het voorjaar. Voer de procedure uit voor, tijdens of na de bloei.

Matiging is hierbij belangrijk. Je moet niet te veel en heel vaak stikstofhoudende complexen toevoegen. Anders begint de boom intensief te groeien en geeft al zijn energie aan landschapsarchitectuur. De vruchten worden dus klein en hartig..

Waar pruimen dol op zijn?

Bereid om te beginnen een toorts voor. Verse of verrotte mest wordt geweekt in een standaard emmer van 10 liter. De verhouding met water is 1: 4. De optimale infusieperiode is een dag. Hoe langer de oplossing wordt bewaard, hoe geconcentreerder deze zal zijn. Ze hebben een bijna-stamcirkel besproeid met een straal van 1-1,5 meter. Experts adviseren om voorzichtig te zijn bij het irrigeren, zodat er geen vloeistof op de stam en takken van de pruim komt. Ureum wordt ook gebruikt in plaats van toorts.

De wetenschappelijke naam voor deze meststof is ureum. In 10 liter koud water is het noodzakelijk om 20 g topdressing op te lossen. Roer het gevolgd door een houten stok. Vervolgens wordt het resulterende mengsel gelijkmatig of in delen onder de boom gegoten. Geurloosheid en hoge oplosbaarheid zijn speciale voordelen van de chemische verbinding. Bovendien bevat het veel nuttige componenten, waaronder:

  • fosfor;
  • stikstof (tot 46%);
  • calcium;
  • potassium.

Het eerstgenoemde element draagt ​​bij aan de vorming van een goede eierstok in de plant. Maar zonder stikstof is actieve groei van stam, takken en groen onmogelijk. Samen geven ze allemaal een prachtige, rijke oogst..

Ureum wordt perfect opgenomen door 2 eetlepels rond het vat te strooien. Om dit te doen, graaft u een site uit en verwijdert u de bovenste laag grond. Bestrooi vervolgens de topdressing en bestrooi deze met aarde.

Bruikbare tips

Heel vaak vormt zich een korst op de grond rond een houtachtige plant. Om dit te voorkomen, en vocht wordt altijd vastgehouden in de wortels, maken tuinders een laag mulch. Om het te maken, neem:

  • bladeren;
  • naald naalden; houtsnippers;
  • droog gras;
  • compost.

Zaagsel mag niet worden gebruikt. Ze nemen/zuigen stikstofverbindingen uit de bodem.

Leg van de voorbereide materialen een “kussen” rond de basale nek. Maak in geen geval een heuvel, een heuvel of een piramide. De laag moet gelijkmatig zijn, tot 15 cm dik. Er wordt een ruimte van 10 cm gecreëerd nabij de stam. Van tijd tot tijd wordt de schuilplaats verhoogd om de ruimte te ventileren. Met deze verzorging zal de pruim zich als een koningin in de tuin voelen..

Adblock
detector