Kropsla kweken

hoofd salade De kropsla is een pretentieloze plant die het hele seizoen kan worden gekweekt. In tegenstelling tot bladsla, wortelen variëteiten van de ondersoort met kop zeer goed naast struiken, andere kopplanten en wortelgewassen, dus het is niet nodig om aparte bedden voor de teelt te maken. Door de sierlijkheid van de kropslasoorten kunnen ze zelfs in een bloembed worden geplant. Het wortelstelsel van sla gaat niet diep in de grond en is daarom niet in conflict met het baststelsel van andere planten. Als je een kropsla in halfschaduw plant, worden de bladeren paars en passen ze perfect bij de samenstelling van het bloembed. In halfschaduw zal sla geen grote koolkroppen vormen, dus er zullen meer zaden moeten worden geplant.

Zaden planten en sla bemesten

Om de kropsla goed te laten wortelen en sneller een oogst te geven, moet deze op een zonnige plaats worden geplant. Als je de zaailingen voorkweekt, kan de salade twee weken eerder worden geoogst. De sla wordt geplant in ondiepe gaten met een diameter van 5 cm of gezaaid langs de rand van het bed in de voren. Om de kieming van zaden te verhogen, worden ze behandeld met een oplossing van kaliumpermanganaat.

Zaden mogen niet in de grond worden begraven. De maximale zaaidiepte moet 1 cm zijn. Voor het planten van de kropsla wordt de grond goed losgemaakt om de korst te breken..

Nadat de eerste scheuten verschijnen, wordt de kropsla uitgedund, waarna de sla wordt bemest met een oplossing van kippenmest. Om het te bereiden, moet 200 ml kippenmest worden opgelost in 10 liter water..

Sla oogsten en bewaren

Twee weken nadat de zaden in de grond zijn geplant, begint de sla een koolkop te vormen en na nog een week kan er worden geoogst. Een krop sla wordt gesneden met een tuinschaar of snoeischaar.

Als u de salade tot het volgende seizoen wilt bewaren, kan deze niet worden gewassen, anders gaan de bladeren rotten. Doe de kool in een plastic zak, sluit deze goed af en plaats hem in de vriezer. Na het invriezen verliest de salade zijn heilzame eigenschappen niet..

Een nieuwe salade planten

Na het oogsten van de eerste oogst moet je de restanten van de sla verwijderen: het wortelstelsel en de bladeren die op de wortelrozet achterblijven. Ze worden zorgvuldig uitgegraven met een tuintroffel en vervolgens worden de voren voorbereid voor nieuwe zaden. Het is noodzakelijk om stikstof- en kaliumbevattende meststoffen op de grond aan te brengen. Na het bemesten wordt de grond goed bewaterd en uitgegraven, daarna worden voren gemaakt en een nieuwe salade gezaaid.

Adblock
detector