Krokussen kweken: hoe maak je een bloeiend primula-tapijt in de tuin?

groeiende krokussen In het vroege voorjaar, wanneer de sneeuwwitte bedekking nog op de grasvelden ligt, zijn de lente-sleutelbloemen-krokussen als een van de eersten die bloeien. De krokusteelt is misschien wel een van de gemakkelijkste. Het belangrijkste is om de juiste plek voor ze in de tuin te kiezen, zodat de bollen wakker kunnen worden met het eerste lentezonnetje. In de toekomst zullen deze charmante bloemen zichzelf elk jaar vermenigvuldigen, hun bezittingen uitbreiden en verrukken met delicate belletjes.

Waar en wanneer planten?

Voor krokussen moet je een gezellige en lichte plaats innemen. Als je vroegbloeiende voorjaarssoorten hebt, gaat dit wat makkelijker. Dergelijke soorten kunnen ook onder bomen groeien. Op het moment dat de bollen knoppen loslaten, zal er nog geen weelderige bladverliezende kroon van buren boven hen zijn. Dienovereenkomstig zal niemand de zon bedekken en zal de verlichting voldoende voor hen zijn. Voor herfstbloeiende krokussen is het de moeite waard om een ​​apart bloembed te nemen of ze in de voortuin te planten. Kan in de lente of herfst worden geplant..

Als u een aanhanger bent van niet-standaard oplossingen, let dan op zo’n interessante manier als het kweken van krokussen in het gazon. Maak je geen zorgen, het gras en de bloemen zullen elkaar niet hinderen en zelfs het maaien van het gazon zal ze niet beschadigen. Het eerste maaien van het gazon wordt meestal eind april – begin mei gedaan. Tegen die tijd sterft het bovengrondse deel van de krokussen al af en zijn de bollen betrouwbaar verborgen onder de grasmat..

U kunt ze als volgt op het gazon planten:

  1. Als het gazon jong is, kiest u gewoon een locatie met minder gras. Maak daar gaten, leg uien en bestrooi met aarde.
  2. Op een gazon met dichte grasmat moet u het gebied eerst ontruimen. Om dit te doen, snijdt u de grasmat met een schop aan drie kanten en opent u voorzichtig het gazon, opent u het, naar de pagina van het boek. Het is niet nodig om aan de vierde zijde te snijden. Maak de grond los en plant de bollen. Leg de grasmat weer op zijn plaats. In het voorjaar schieten de bollen door het gras.

Verdiep de krokussen niet tijdens het planten. Het is voldoende om een ​​​​gat te maken met een diepte gelijk aan drie keer de hoogte van de bol. Als je geen nieuwe planten plant, laat dan ongeveer 10 cm tussen de bollen. Ze zullen snel kinderen krijgen en na twee jaar heb je een weelderig gordijn.

Voor het planten van de bollen is het raadzaam om ze te verwerken ter voorkoming van ziekten. Om dit te doen, kunt u een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat of speciale preparaten gebruiken, bijvoorbeeld Maxim Dachnik.

Krokussen kweken: eenvoudige verzorgingsregels

Primula’s hebben niet veel aandacht nodig. Als de lente regenachtig is, is het niet nodig om ze water te geven, en omgekeerd. Krokussen groeien goed in vruchtbare grond zonder extra bemesting. Op arme zandgronden is het aan te raden om drie keer minerale mest toe te dienen: na opkomst, tijdens de ontluikende periode en na de bloei. Het is beter om kalium-fosforpreparaten te gebruiken. Plant je gordijnen om de 5 jaar zodat ze niet te dik worden..

Hoe krokussen in de tuin te kweken, plantmethoden – video

Adblock
detector