Kozakken-jeneverbesvariëteiten kiezen om te geven – wiresummit.org

jeneverbes kozak Jeneverbes is een sierplant die veel wordt gebruikt in landschapsontwerp. Er zijn ongeveer 80 variëteiten van deze cultuur. Ze worden gebruikt om huistuinen en stadsparken te versieren..

Juniper behoort tot de cipresfamilie. Zoals alle coniferen is deze decoratieve cultuur groenblijvend. Juniper-variëteiten zijn onderverdeeld in drie verschillende subgroepen:

  • sebina (Kozak);
  • oxycedrus (stekelig);
  • cyreocedrus (Chinees).

Alle jeneverbessen zien er goed uit in verschillende landschapscomposities. Ze zijn geplant op alpine dia’s als de eerste laag. Doornige jeneverbessen zijn hoge bomen. Chinese jeneverbessen, de meest voorkomende soort in Rusland. Ze worden vertegenwoordigd door hoge struiken (zie foto van jeneverbes).

Laten we de Kozakken-jeneverbesvariëteiten in meer detail bekijken. Ze zijn zeer geschikt voor het planten in tuinpercelen in bloembedden en bloembedden.

Sebina variegata

Variegata Kozakkenjeneverbes groeit tot 1 m hoog. Het is pretentieloos voor de samenstelling van de grond en wortelt in de grond met verschillende PH-niveaus. De struik ontwikkelt zich goed in een verlichte ruimte. Licht zure gronden hebben de voorkeur. In dergelijke grond bereikt de jeneverbes een diameter van 2 m..

Het uiterlijk van deze plant maakt de Variegata Kozakken-jeneverbes een uitstekende optie voor de tweede laag van landschapssamenstelling. De struik is symmetrisch, behoudt zijn vorm goed na het knippen. Zonder zich te vormen vormt de struik een plat ovaal.

De toppen van de jeneverbesnaalden zijn helder, geel. De scheuten krijgen geleidelijk een lichtgroene tint en dichter bij de wortel worden ze donkergroen.

Hoewel deze jeneverbessensoort schaduwtolerant is, kun je hem het beste op een zonnige plek planten. Dus de plant krijgt een heldere, verzadigde kleur..

Verscheidenheid Kozakken

Juniper-variëteit Kozakken is de voorouder van de ondersoort met dezelfde naam. Deze plant is een korte struik met felgroene naalden. Het geeft de grootste hoeveelheid fytonciden vrij in het milieu.

Velen beschouwen deze variëteit als uitgestrekt, maar dit is niet helemaal waar. Feit is dat deze jeneverbes zich voortplant door zijn eigen takken te rooten, zodat meerdere planten samen kunnen groeien. De afstand tussen de struiken moet meer dan 1 m . zijn.

Het is qua decoratieve kwaliteiten inferieur aan de vorige variëteit, maar het is veel gemakkelijker om ervoor te zorgen. Je hoeft niet onder de struik te bemesten. Geef de takken een keer per week water. Verwijder in de winter sneeuw van hen, omdat jeneverbessen brandwonden kunnen oplopen..