Konijnen grootbrengen en fokken in een kuil – wiresummit.org

konijnen in de kuil Het fokken van konijnen is niet erg gebruikelijk in Rusland. Pas in de jaren 2000 begonnen boeren weer konijnen te fokken op industriële schaal. Als ze in kooien worden gehouden, worden konijnen meer ziek omdat ze minder bewegen. Het is raadzaam om voor elke koliek een aparte kooi te bouwen. Om te voorkomen dat konijnen aan houten kooien of hekken gaan knagen, moeten ze regelmatig worden gevoed met frambozen- of acaciatakken. Bovendien is het moeilijk om een ​​comfortabele temperatuur in cellen te handhaven..

In de zomer is het koel in het hol en als de konijnen diepe holen graven, is de temperatuur ook in de winter voor hen aangenaam. Konijnen beginnen gaten te graven 14-16 dagen nadat ze zich in de kuil hebben gevestigd..

Opstelling van de pit

Konijnen hebben een zeer zwakke immuniteit, dus het is erg belangrijk om de put te bedekken met vellen leisteen tegen de regen. Ook is de put langs de omtrek afgesloten met een muskietennet zodat muggen, vliegen en andere insecten er niet in vliegen. Om de konijnenkuil te beschermen tegen katten, honden en andere dieren, kan deze worden gegraven in een pluimveeverblijf, dat is omheind met een gaas.

De diepte van het gat moet liggen tussen 75 cm en 3,5 m. Hoe dieper je het gat graaft, hoe warmer het wordt. Als konijnen het te warm hebben, drinken ze meer en consumeren ze minder voedsel, waardoor ze langzamer groeien..

Voor konijnen is een hooimand verplicht. De pit moet ook een feeder en drinker hebben. Konijnen eten 8 keer per dag, dus de capaciteit van een voerbak voor vijf konijnen moet minimaal 6 kg zijn. Naarmate konijnen ouder worden, eten ze meer, dus het is noodzakelijk om de hoeveelheid voer te verhogen naarmate ze groeien. Voor een dag van vijf is 3 liter water genoeg voor konijnen. Het is beter om een ​​automatische feeder te installeren en deze in te stellen voor 8 porties voer per dag.

Konijnen graven goed in zand- of zandleemgrond. Je kunt een kuil graven in een gebied met lichte leem of drassige grond, maar dan graven de konijnen de grond langzamer. Om ervoor te zorgen dat ze zich op hun gemak voelen en sneller wennen aan hun nieuwe verblijfplaats, moet je een klein hol van 40 cm lang graven met een schop. Je kunt geen horizontale verdieping graven, omdat de konijnen omhoog gaan graven en uit het gat. Om dit te voorkomen en de konijnen te dwingen hun holen af ​​te graven, graaft u het eerste gat in een hoek van 30 ° -45 °.

Het eerste principe van het fokken van konijnen bij het houden van konijnen in een kuil of een gemeenschappelijke kooi is vaccinatie van de nakomelingen tegen HBV (virale hemorragische ziekte) en myxomatose. Wanneer ze in een kuil worden gehouden, is het onmogelijk om verwante paring te vermijden, daarom wordt een konijnenkuil klein gemaakt, voor 4 vrouwtjes en één mannetje, en konijnen worden geslacht wanneer ze 4 maanden oud zijn vóór de puberteit.