Koja hrana treba nutriji?

hranjenje nutrijama Nutrije su biljojedi, pa bi hrana za njih trebala biti isključivo biljnog podrijetla. Ne možete hraniti močvarne dabrove jajima ili drugim životinjskim bjelančevinama. Sastojci životinjskog podrijetla mogu se koristiti samo kao vitaminski dodaci.

U uzgoju nutrija postoje dva glavna smjera: meso i krzno. Ovisno o smjeru sadržaja nutrija, morate stvoriti ispravnu bazu hrane..

Baza hrane za dobivanje visokokvalitetnog krzna

Kako bi se poboljšala kvaliteta krzna, nutrije se moraju hraniti krmnom smjesom. Vrlo je rijetko u maloprodaji pronaći posebne krmne smjese za nutrije. Stoga se zamjenjuje krmnim smjesama za krznene zečeve..

Takvu krmnu bazu nije isplativo koristiti za uzgoj mesnih pasmina nutrije. Pokazat će se da su troškovi mesa vrlo visoki.

Neisplativo je uzgajati nutrije radi dobivanja krzna jer su troškovi kože niski. Stoga je bolje uzgajati nutrije za meso i koristiti jeftiniju hranu. To neće utjecati na okus mesa..

Krmna baza za dobivanje mesa nutrije

Da biste dobili dobro meso nutrije, morate često hraniti životinje. U tom slučaju osnova krmne baze trebala bi biti mješavina zrna, koja uključuje:

  • Sjemenke suncokreta;
  • proso;
  • pšenica;
  • zob;
  • jedva;
  • proso;
  • mekinje.

Ovaj asortiman sastoji se od zrna i ostataka. Miješaju se u liftovima, a kod veletrgovaca mješavina žitarica prodaje se po niskim cijenama, što uvelike smanjuje troškove mesa nutrije..

Kaša se kuha od mješavine žitarica i daje životinjama. Velika količina biljnih bjelančevina pridonosi brzom debljanju.

Budući da su nutrije ptice močvarice, nije preporučljivo stavljati otvorenu posudu s vodom u volijeru za piće..

Kako bi nutrija pila čistu vodu, koristite pojilice za bradavice. Ako u volijeru stavite otvorenu posudu, svaki dan ćete morati mijenjati vodu u njoj. Otvoreni spremnik u volijeri puni se isključivo za kupanje..

Zimi se nutrijama može dati mješavina zrna na pari. Količina vode i zrna treba biti 1: 1. Ljeti se prehrani dodaje zelena hrana, a nutrijama se daje više vode za piće..

Tijekom trudnoće ženama nedostaje vitamin A.

S nedovoljnom količinom vitamina A, ženke nakon poroda mogu odgristi potomstvo. Da biste nadoknadili ovaj nedostatak, u mješavinu žitarica dodajte stočnu mrkvu ili jednu žlicu ribljeg ulja po kanti ribljeg ulja. Riblje ulje se dodaje u smjesu zrna ohlađenu na sobnu temperaturu.

Adblock
detector