Keuze en timing van het planten van kersenzaailingen – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

kers in hun zomerhuisje Kers is een veel voorkomend gewas in Russische tuinen. Deze boom verdraagt ​​droogte en warme klimaten goed, maar net als andere steenfruitbomen zullen kersen geen overvloedige oogsten opleveren als ze niet goed worden geplant. Het is ook de moeite waard om te overwegen dat een zaailing van slechte kwaliteit niet goed vrucht zal dragen..

Een kwaliteitszaailing kiezen

Kersen wortelen het beste op een nieuwe plek als ze een of twee jaar oud zijn. Koop geen zaailingen van 3 of 4 jaar oud. Het wortelstelsel van dergelijke zaailingen is niet geschikt voor transplantatie. Ondanks de grootte van de wortels kan het geen voedingsstoffen leveren aan een grote boom. Voor een betere overleving moet een fruitboom een ​​vezelig wortelstelsel hebben..

Eenjarige kersen mogen niet hoger worden dan 70-80 cm, dit is de natuurlijke hoogte voor een jonge zaailing. Een twee jaar oud kersenboompje kan 1-1,10 m bereiken. Gewetenloze verkopers kunnen een een of twee jaar oude zaailing op stikstofmeststoffen kweken. Dan groeien dergelijke zaailingen tot 1,5 m hoog. Ze zijn overvoerd met stikstof, waardoor ze voedingsstoffen niet goed opnemen..

Let bij het kopen van een kersenzaailing op de schors van de boom. Een gezonde boom moet een uniforme bruine tot donkerbruine kleur hebben. Bij een met stikstof overvoede zaailing zijn groenachtige vlekken duidelijk zichtbaar op de bast..

Als je een jonge kersenscheut als zaailing gebruikt, zal deze beter wortel schieten en sneller groeien dan een zaailing die op stikstofmeststoffen is gekweekt. Kers komt, in tegenstelling tot andere steenfruitgewassen, snel in de vruchtperiode, dus het is beter om een ​​jonge zaailing te planten dan een boom te kopen, waarvan de opbrengst meerdere keren lager zal zijn..

We bewaren de zaailing voor het planten

Ze kopen een zaailing in de herfst, omdat in het voorjaar jonge bomen heel vroeg bloeien en het planten slechter verdragen. Om de kersenzaailing voor het planten te bewaren, wordt deze druppelsgewijs toegevoegd. Op de site wordt een greppel onder de zaailing gegraven, zodat de stam er volledig in wordt ondergedompeld. De kruin van de boom is verpakt in een plastic zak om hem tegen vorst te beschermen. In deze vorm overwintert de zaailing goed. In het voorjaar, wanneer de knoppen gezwollen zijn, maar nog niet zijn uitgebloeid, worden de kersen getransplanteerd naar een vaste groeiplaats..

Kersen planten

Een kers op de site planten is onpraktisch. De bessen worden minder geoogst omdat de kersen kruisbestuiving nodig hebben. Als u laagblijvende kersenrassen op de site plant, moet de afstand tussen de bomen 2 m zijn en tussen de rijen – 3 m.Als u hoge bomen plant, moet er een afstand van maximaal 3 m tussen de zaailingen.