Kerstboomspeelgoed Snowman gemaakt van papier-mache Nieuwjaar staat voor de deur en je kunt nadenken over wat je aan de boom gaat hangen. Het kerstboomspeelgoed Snowman van papier-maché wordt een prachtige decoratie van een bosschoonheid. En wat het meest interessant is, is dat u bijna niets uitgeeft aan de aankoop ervan. Ik ben dol op schilderen en acrylverf in huis, en er is altijd folie in de keuken. Voel je dan vrij om met de hand aan de slag te gaan en je fantasieën te belichamen..

Waar maak je een speeltje van?

Om het frame van een sneeuwpop te maken en te versieren, hebben we de volgende materialen en gereedschappen nodig:

 • voedsel folie;
 • lijmpistool;
 • PVA-lijm;
 • papier;
 • tandenstoker;
 • kwast;
 • een stuk zachte draad;
 • acrylverf;
 • acryl matte vernis.

Als je van plan bent een grote sneeuwpop te maken, bijvoorbeeld om onder de boom te leggen, kun je in plaats van folie een gewone krant gebruiken. Maak er het hoofdframe van en wikkel er een laag folie op.

Een sneeuwpop maken

De eerste stap is om te beginnen met het vormen van het frame. Maak hiervoor 3 balletjes van folie. Men moet een grotere diameter hebben – dit zal het onderlichaam zijn. De andere twee ballen zijn ongeveer half zo groot – dit is de bovenkant. En men moet worden afgeplat – dit wordt de nek waaraan we de sjaal zullen hangen.

Je hebt ook 3 worstjes nodig. De ene is relatief dun en lang – voor het snoep dat de sneeuwpop in zijn handen zal houden. Buig de toppen van de stok soepel. De andere twee zijn kort en mollig, aan de randen gebogen in de vorm van een halve maan. Dit zijn toekomstige pennen. Lijm de afgewerkte ballen samen met een lijmpistool.

Nu kneden we de massa papier-maché, gebaseerd op de geschatte verhouding:

 • 250 g lijm;
 • 40 g papier.

Om de massa wit te maken, is het beter om papieren servetten te nemen. In geval van nood is toiletpapier ook geschikt..

We lijmen de folieballen met de afgewerkte massa, in de loop van de actie, verbinden ze met PVA-lijm, smeren met een borstel. Vergeet niet om de handvatten te lijmen en ze ook in te smeren met papier-maché. We maken een sjaal van dezelfde massa: we rollen een dunne worst op en maken deze plat. We “doen” de sjaal aan, leggen hem mooi om het hoofd en vormen de uiteinden. Door op een tandenstoker te drukken, creëren we een gebreid effect, waarbij verticale strepen rond de cirkel van de sjaal achterblijven.

Om de naden glad te maken, maken we onze vingers nat in gewoon water en maken ze glad..

Het blijft alleen om een ​​​​neus en knopen van papier-maché te maken, ze te lijmen en het frame is klaar. We laten het een dag op een warme plaats drogen..

Kerstboom speelgoed sneeuwpop gemaakt van papier-maché: hoe te versieren

Wanneer het frame van de sneeuwpop helemaal droog is, gaan we verder met decoreren en schilderen:

 1. Hoed maken. We buigen eerst een kleine lus uit de draad – deze moet in de hoed worden gestoken zodat je het speelgoed kunt ophangen. We maken de hoed zelf van dezelfde folie en steken er een draad in met een lus van bovenaf. We lijmen de hoed op het hoofd met een pistool. We lijmen het oppervlak van de dop zelf met verschillende lagen servetten – dit zal het versterken en het mogelijk maken om te schilderen.
 2. Als de hoed droog is, begin je met het schilderen van de sneeuwpop. De hoofdtooi kan zwart worden gemaakt, de sjaal kan beige worden gemaakt en de knopen kunnen bruin worden gemaakt. Alles hangt echter alleen af ​​van verlangen. Misschien blijft alleen de neus onveranderd – de kleur van een rijpe oranje wortel.
 3. Vergeet niet de lolly te schilderen en te lijmen.

De laatste hand is om de sneeuwpop zelf wit te schilderen en een kijkgaatje te tekenen. We bedekken het afgewerkte speelgoed met vernis. Nu is de papier-maché kerstboom speelgoed sneeuwpop klaar en zeer binnenkort zal het mogelijk zijn om het aan de boom te hangen.

Video over hoe je een kerstboomspeelgoed kunt maken van papier-pasja in de vorm van een sneeuwpop