Kenmerken van de vorming van meloenen

meloenstruikvorming Bij het kweken van meloenen speelt de vorming van jonge struiken een belangrijke rol. Zonder dit wordt de opbrengst van meloenen aanzienlijk verminderd en groeien de geurige vruchten zelf niet altijd tot de vereiste grootte. Ervaren tuiniers weten waar ze op moeten letten en hoe ze correct moeten knijpen, en het materiaal dat in het artikel wordt beschreven, helpt beginners om te navigeren.

Het belangrijkste bij de vorming van meloenen is om het tijdig uit te voeren, voordat de zijscheuten groot worden. In dit geval halen ze gewoon kracht uit de hoofdstam en beïnvloeden ze de zetting en verdere groei van de vrucht..

Wanneer begin je met het vormen van een meloen??

Het eerste knijpen van de meloen moet worden gedaan wanneer 4-5 echte bladeren of 3 paar bladeren aan de struik worden gevormd. De punt van de scheut die achterblijft, moet voorzichtig worden afgeknepen. Dit stimuleert de vorming van zijscheuten (stiefkinderen), die vanuit de oksels van elk blad worden vastgebonden. Het aantal stiefzonen hangt rechtstreeks af van het aantal bladeren dat overblijft na het knijpen – hoeveel bladeren er op de struik zitten, er worden in de toekomst zoveel stiefzonen gevormd.

In tegenstelling tot watermeloenen, die aan de hoofdstam zijn vastgemaakt, worden meloenen gevormd op de zijscheuten van de eerste en tweede orde..

Stapsgewijze procedure voor het vormen van een struik

Verdere meloenvorming vindt op deze manier plaats:

  1. Nadat de stiefzonen zijn gevormd, is het noodzakelijk om slechts twee zijscheuten achter te laten en de rest te verwijderen. De voorkeur gaat uit naar de sterkste en meest ontwikkelde wimpers. Dit worden shoots van de eerste orde.
  2. Na twee weken zullen zich op de linkerwimpers scheuten van de tweede orde vormen. Het is op hen dat vrouwelijke bloemen worden gelegd, wat de meloenen zelf betekent. Sommige hybride variëteiten kunnen al in de eerste stiefzonen vruchten vormen. Nadat de nieuwe scheuten een beetje zijn gegroeid, moet ook de bovenkant van hun groei worden geknepen. Breng alle scheuten over naar het trellis.
  3. Kies uit de vaste vruchten de beste en verwijder de rest. Voor grote variëteiten zijn 2 eierstokken voldoende, en voor kleinfruitig kun je maximaal 7 vruchten overlaten.
  4. Knijp in de bovenkant van de zijscheuten wanneer deze de maximale hoogte op het latwerk heeft bereikt. Dit moet worden gedaan wanneer er al een vrucht ter grootte van een noot op is gevormd, waarbij er 3 bladeren achterblijven.

Als jonge “vette” wimpers verschijnen, moeten ze regelmatig worden verwijderd. De extra groene massa van de meloen is nutteloos, bovendien zullen dergelijke stiefkinderen alleen de kracht van de struik wegnemen, wat nodig is voor de normale ontwikkeling van fruit.

Vorming van meloenen gekweekt in de kas – video

Adblock
detector