Kenmerken van aanplant en reproductie van Vriezia – wiresummit.org

vriezia in het interieur Bij het kweken van planten uit de bromeliafamilie, zoals Vriezia, moet rekening worden gehouden met de aard van deze gewassen. Epifyten verschillen niet alleen van andere kamerbloemen in hun uiterlijk, maar ook in hun verzorging. Het planten van een bloem is ook belangrijk, omdat gewone grond er niet helemaal geschikt voor is. Daarnaast reproduceert Vriezia ook heel interessant, omdat het afsterft na de vorming van dochterplanten. Laten we het hier over hebben.

Wat voor grond hebben bromelia’s nodig??

Vriezia houdt van lichte grond die lucht en water goed doorlaat. Bloemenwinkels verkopen speciale substraten voor bromelia’s. Indien gewenst kan een vergelijkbaar grondmengsel thuis worden gemaakt. Het is noodzakelijk om turf, zand en graszoden in gelijke delen (een voor een) te mengen. Voeg 2 delen bladaarde toe en wat gehakt mos.

Epiphyte groeit goed in zo’n substraat (elke component heeft één aandeel):

  • gehakte varenwortels;
  • zand;
  • veenmos;
  • blaffen.

De basis van dit mengsel is bladaarde (3 delen).

Hoe correct te planten??

De vriezia-pot mag niet diep zijn. Het wortelstelsel van de bloem is slecht ontwikkeld en bestaat uit kleine korte wortels, dus brede vazen ​​zijn er meer geschikt voor.

Een goede drainagelaag (geëxpandeerde klei) wordt op de bodem gegoten en besprenkeld met een vooraf voorbereide ondergrond. Vriezia wordt bovenop geplaatst en aarde wordt gegoten zodat er geen holtes meer zijn. Het is niet nodig om de socket erg hoog te vullen, het belangrijkste is dat deze stevig in de bloempot staat en niet wankelt. Verdicht de grond zorgvuldig en zorg ervoor dat de kwetsbare wortels niet worden beschadigd.

De volwassen Vriezia kun je het beste verplanten door hem simpelweg over te zetten naar een ruimere pot. Dit kan in de lente of zomer, wanneer de bloem zich actief ontwikkelt..

Landen op een houten zaagsnede

Omdat Vriezia in de natuur op bomen leeft, kan ze thuis ook soortgelijke omstandigheden creëren door de plant op een houten zaagsnede of een addertje onder het gras te bevestigen. Om dit te doen, worden de wortels in veenmos gewikkeld en voorzichtig, om ze niet te breken, haken ze de rozet aan de boom met behulp van een dunne zachte draad.

Als je op deze manier meerdere planten op een drift zet, kun je een hele bromeliaboom maken..

Hoe Vriezia te verspreiden??

Vriezia is een “wegwerp” bloem: na de bloei vergaat het rozet met de steel. Maar op de wortelhals worden vernieuwingsknoppen wakker, die jonge proceskinderen vormen. Binnen een paar maanden vormen ze hun eigen bladeren en wortels, maar de kinderen kunnen pas worden gescheiden als ze een derde van de hoogte van de moederuitgang hebben bereikt. Soms duurt het hele proces om ze te laten groeien een heel jaar. Opgegroeide jonge Vriezia met een ontwikkeld wortelstelsel zitten in aparte potten. Binnen een maand schieten ze wortel.

Vriezia zorg video