Jeneverbesmijt op sierplanten

door teken geteisterde jeneverbes Juniper is een van de eerste planten die werd gebruikt voor het modelleren van grote adellijke landgoederen. Het wordt nog steeds veel gebruikt bij de voorbereiding van landschapscomposities in parken. Bepaalde soorten jeneverbes kunnen thuis als containergewas worden gekweekt.

Thuis zorgen voor een jeneverbes bestaat uit tijdig water geven. Ze worden uitgevoerd met tussenpozen van 15-20 dagen..

Jeneverbessoort Strickta heeft een ontwikkeld wortelstelsel dat zeer snel vocht opneemt en graag regelmatig water geeft. Het is echter onmogelijk om de grond te bevochtigen, anders sterft de bonsai..

Beschrijving van de Strickta-variëteit

Een volwassen jeneverbes groeit zelden in een zomerhuisje tot een hoogte van 2,5 m, en in een container – tot 1,5 m. Dit kenmerk is een karakteristiek kenmerk van alle dwergcipressen. Juniper Strickta wordt beschouwd als een bonsai. Het heeft een symmetrische piramidale kroon die is bezaaid met veel groene scherpe naalden..

Jeneverbessentakken zijn kort. De maximale diameter van de kroon van een volwassen plant is 20-30 cm.De jaarlijkse groei van takken in binnenomstandigheden is 5 cm.

Verwelkende naalden

Het kweken van Strickt-jeneverbes is thuis niet moeilijk. De naalden kunnen om drie belangrijke redenen verwelken:

  • gebrek aan stikstof- en kaliumsupplementen;
  • wateroverlast van de bodem;
  • Schade door jeneverbes.

Complexe minerale meststoffen moeten om de twee maanden op de grond worden aangebracht. Dan zal de jeneverbes goed groeien. Geelverkleuring van de naalden duidt op een gebrek aan kalium en stikstof in de grond, evenals overmatig water geven, dus verminder hun hoeveelheid.

Als de naalden niet alleen geel worden, maar verwelken en eraf vallen, is er een grote kans op schade aan de plant door een jeneverbesmijt..

Behandeling met jeneverbesmijt

Dit insect nestelt zich op het wortelstelsel van de plant en voedt zich met zijn sap. Door mijtenaantasting verliezen jeneverbessenwortels hun vermogen om vocht op te nemen en te rotten. De grond in de pot blijft lang vochtig, zelfs bij minimale watergift.

Als u geen actie onderneemt, sterft de plant twee weken na het verschijnen van deze symptomen. Juniper moet worden besproeid en bewaterd met acaricide-oplossing.

Gebruik het complex van preparaten “Opercot WP” en “Apollo” om de effectiviteit te vergroten. Het eerste resultaat is zichtbaar na drie behandelingen. Ze worden uitgevoerd met tussenpozen van zes dagen..

Adblock
detector