Jagode u toplim krevetima - proljetna njega

jagode u toplom vrtu Jagode su vrlo zahtjevne za njegu. Za uzgoj dobre berbe jagoda, bolje ih je posaditi u visoke, tople gredice. U proljeće je vrlo važno provesti niz aktivnosti za povećanje imuniteta biljaka i postizanje visokog prinosa ukusnih bobica..

Sadnja jagoda

Jagode se sade u dva reda, zatim se brkovi ukorijene, ispunjavajući cijelo područje tople gredice. Biljke malčiraju. Tlo ispod malča uvijek ostaje vlažno i ne zbija se, što vam omogućuje da se riješite rahljenja, pojednostavljujući brigu o jagodama.

S vremenom se jezgre starih grmova jagoda izboče iznad površine tla, izlažući korijenje. Moraju biti prekriveni zemljom kako bi se zaštitili od isušivanja ljeti i smrzavanja zimi..

Njega biljaka u proljeće

Početkom travnja vrijeme već dopušta preradu jagoda. Prva briga važna je za buduću berbu.

Prije svega, nakon zime morate obrezivanjem izrezati sve suhe i bolesne listove jer su to izvori zaraze, a štetnici se vole skrivati ​​pod njima. Budući da je tlo u gredici malčirano, nezgodno je koristiti ventilatorske grablje..

Ako na biljkama ima mnogo lišća sa smeđim mrljama, to znači da je jagoda zahvaćena gljivičnom bolešću. U tom slučaju potrebno je krevet obraditi pripravcima koji sadrže bakar. To uključuje Bordeaux tekućinu.

Možete koristiti samo 1% otopinu kako ne biste opekli osjetljivo lišće jagode.

Bordeaux tekućina vrlo je snažan lijek koji dugo štiti jagode od bolesti. Ali možete ga koristiti samo prije cvatnje. Ako ste propustili razdoblje prve prerade jagoda, upotrijebite manje otrovne proizvode koji sadrže bakar, poput “Hom” i “Oxyhom”.

Još jedan dobar lijek za gljivične bolesti je Fitosporin-M. Biološki proizvod je apsolutno siguran, koristi se na temperaturama iznad + 10 ° C.

Morate hraniti jagode s kompletnim mineralnim gnojivom ili infuzijom pilećeg gnoja. Također, amonijak se može koristiti i kao dodatak dušiku (2-3 žlice na 10 litara vode).

Pepeo je vrlo dobar lijek za štetočine i gljivične bolesti. Istodobno hrani biljke potrebnim makro i mikroelementima. Grmove jagoda posipajte po mokrom lišću.

Jagode u proljeće trebaju obilno zalijevanje..

Slijedeći ove preporuke za prvu njegu jagoda u proljeće, dobit ćete jake biljke i veliki urod..

Adblock
detector