Ipomoea zaailingen plukken Turfcassettes zijn de beste optie voor het kweken van zaailingen. Maar in een gesloten ruimte kan de ochtendglorie zich niet volledig ontwikkelen. Daarom wordt het een maand na het zaaien “verhuisd” naar ruimere “appartementen”. Natuurlijk zijn gewone plastic cocktailbekers van 500 ml niet luxe. In hen zal de cultuur echter aanvoelen als in een vijfsterrenhotel..

Het is de moeite waard om van tevoren speciale houders voor orchideeën te kopen. De stokken worden in potten gezet, zodat hardnekkige wijnranken eroverheen kunnen krullen. Dan zal ze niet vallen.

Puur plukken

Zaaien wordt aanbevolen tot half maart. Al is begin april geen hopeloze optie. Om zaailingen op de tweede dag na het planten te laten verschijnen, worden de zaden een dag in water geweekt. Dit draagt ​​ertoe bij dat de plant al zijn kracht activeert en voortijdig ontspruit..

Water wordt in een container met turfcassettes gegoten om de grond te verzachten. Het belangrijkste principe van de transplantatie is het doorgeven of overbrengen van een zaailing met een kluit aarde. Terwijl de aarde doorweekt is, kun je de kopjes vullen met aarde (1/2). Vervolgens worden een aantal manipulaties uitgevoerd:

  • in elk van hen wordt een groef met een halve vinger gemaakt, omdat zo’n gat de zaailingen zal helpen goed wortel te schieten;
  • vul het ontbrekende volume met aarde;
  • druk op de grond om de zaadlobbladeren iets te openen;
  • zaailingen water geven;
  • monteren op de rand van de houder.

Houd er rekening mee dat de timing van de oogst vrij laat is en dat de eierstokken al zichtbaar zijn. In dit opzicht wordt de wijnstok zorgvuldig op een stok gewikkeld. Het minibloembed moet op de vensterbank groeien. Daar krijgt de morning glory genoeg licht en warme lucht. Het is raadzaam om af en toe de ruimte te ventileren..

Het is de moeite waard om de aard van de bloem te onthouden. ‘S Morgens bloeien verbazingwekkende bloemige “grammofoons”, en bij extreme hitte sluiten ze en verwelken ze een beetje. Daarom is het beter om ze van die plaats te verwijderen..

Zorggeheimen

In feite is er niets moeilijks aan de zorg voor een bloem. Het moet worden bewaterd als de bodembedekker opdroogt. Vervolgens wordt twee weken na het duiken aanbevolen om complexe meststoffen uit een serie voor bloeiende gewassen toe te passen.

Na 14 dagen, wanneer er geen dreiging van wintervorst is, wordt de ochtendglorie in de frisse lucht getransplanteerd. Enkele dagen voor het planten worden speciale steunen gemaakt, waaraan houders voor orchideeën worden bevestigd. Zoals opgemerkt, kun je met zo’n eenvoudige plukmethode genieten van de pompeuze toppen van de plant zonder je appartement te verlaten..