Installatie en leidingen van een boiler

uitvoeren van leidingen van een boiler U kunt de boiler zelf installeren. Gebruik hiervoor een omsnoering van metalen kunststof of polypropyleen buizen. Het leidingsysteem verschilt niet bij de keuze voor een bepaald type leiding. Polypropyleen buizen vereisen, ondanks het schijnbare installatiegemak, bepaalde vaardigheden. Overweeg het leidingsysteem van de waterverwarmer.

Omsnoeringssysteem

Het leidingsysteem bestaat uit meerdere leidingen, afsluiters, modderfilter, overgangskoppelingen en Amerikaanse vrouwen. Als u een omsnoering van metaal-kunststof buizen gebruikt, moet u kranen op Amerikaanse vrouwen installeren. Vervolgens wordt een koppeling en een stuk pijp op de koudwatertoevoerkraan geschroefd, waarop een T-stuk is geïnstalleerd om het water af te voeren.

Vervolgens worden met een sleutel een andere adapterkoppeling, een pijpsegment en een modderfilter op het T-stuk geschroefd. Om het water af te voeren is er nog een afsluiter geïnstalleerd. Bij de warmwaterinlaat is ook een afsluiter geïnstalleerd..

Voor de installatie van een metaal-kunststof omsnoeringssysteem zijn sleutels met verschillende diameters, een boor en bevestigingskoppelingen vereist.

Installatie van polypropyleen buizen

Gemiddeld duurt het meer dan twee uur om een ​​leiding van metaal-kunststof buizen te installeren, dus veel beginnende loodgieters installeren alleen polypropyleen buizen. Maar er zijn veel nuances bij de installatie van polypropyleen buizen. Ze zijn verbonden met een speciale soldeerbout..

Als de leidingen oververhit raken, neemt hun binnendiameter af en daalt de waterdruk.

Bij het installeren van polypropyleen buizen is het noodzakelijk om de verbindingslijn nauwkeurig af te bakenen met de uitlaat van koud en warm water, omdat wanneer het leidingsysteem wordt gesoldeerd met een groot aantal polypropyleen koppelingen, de buizen oververhit kunnen raken. De installatie moet gebeuren op een comfortabel werkoppervlak. Dit maakt het gemakkelijker voor u om de leidingen uit te lijnen..

Als het niet voldoende is om de leidingen te verwarmen, worden ze niet gelast en gaat het leidingsysteem van de boiler lekken. Voor een buis met een diameter van 20 mm is de opwarmtijd 5 seconden.

Je kunt de pijpen op de soldeerbout plaatsen door ze een beetje te scrollen, en je moet de pijpen in één beweging verbinden. Daarna worden ze 8 seconden gefixeerd. Om de verkeerde uitlijning van de leidingaansluiting te corrigeren, heeft u 4 seconden. Om de dikte van de binnenwand te vergroten, snijdt u de buizen op een lengte van 30 mm. De leidingdelen moeten stevig op de soldeerbout worden bevestigd. De inbeddingsdiepte van de buis is 15 mm.

Adblock
detector