Inoculatie van kersenpruim in een split: hoe en waarom het wordt gedaan?

inenting van kersenpruim op pruim Bekend om zijn weerstand tegen ziekten, plagen en weersomstandigheden, wordt kersenpruim veel gebruikt door tuinders voor het enten op pruimen. Deze methode bespaart niet alleen ruimte en kweekt twee verschillende soorten fruit aan dezelfde boom, maar verhoogt ook de opbrengsten aanzienlijk en verbetert de algehele eigenschappen..

Dus heel vaak groeit in plaats van de door de verkoper beloofde pruim met grote vruchten een niet-beschikbare boom met klein fruit, die bovendien ook ziek kan zijn. Het is jammer om hem op te graven, en waarom? Plant je kersenpruimen op de overgebleven gezonde takken van pruimen, dan kun je volgend jaar genieten van heerlijke vruchten en na een paar seizoenen is een overvloedige oogst verzekerd.

Het is het beste om in het vroege voorjaar te vaccineren, voordat de knoppen aan de bomen bloeien. Je kunt meerdere soorten kersenpruimen tegelijk op één pruim planten, wat de opbrengst verhoogt.

Selectie en voorbereiding van de voorraad

Kies voor de stam een ​​jonge pruim op de leeftijd van 4-5 jaar met een stamdikte van minimaal 4 cm. Het is de moeite waard om te overwegen dat hoe ouder de stam, hoe harder het transplantaat zal wortelen.

Zoek een gezonde, intacte tak aan de boom en verwijder meer dan de helft van de jonge scheuten met een scherpe snoeischaar of zaag. Reinig de snijranden met een kantoormes. Maak een diepe lengtesnede (tot 5 cm) in het midden van de gestripte hennep. De voorraad is klaar.

Scion selectie en voorbereiding

Aan de zonnige kant van het buitenste deel van de kroon van de kersenpruim, uit de middelste laag, selecteer en knip een eenjarige gezonde scheut uit. Hij moet al gerijpt hout hebben.

Snijd de bovenkant eraf en maak een steel van 15 cm lang Snijd de onderkant van de steel aan beide kanten met een mes om een ​​wig te maken.

Voor het snijden is het beter om het middelste deel van de shoot te gebruiken..

Hoe kersenpruim op de juiste manier in de kloof te planten??

U kunt nu direct beginnen met de vaccinatie:

  1. Steek de scion-wig stevig in de spleet (longitudinale snede) op de afvoer.
  2. Sluit de randen van de entplaats af met tuinvernis.
  3. Wikkel het transplantaat stevig in met tuinvernis.
  4. Plaats een plastic zak op de geënte stengel en trek de uiteinden los met isolatietape onder de ent. Het beschermt je tegen de felle zon en houdt vocht vast.

Om ervoor te zorgen dat er geen vocht uit de snede aan de bovenkant van de kersenpruim-telg verdampt, moet deze ook worden bedekt met tuinvar.

Wanneer het geënte takje wortel schiet, moet de zak worden verwijderd. Bevestiging dat de vaccinatie succesvol was, zullen de knoppen zijn die op de telg zijn uitgekomen.

Video over het enten van kersenpruim op een pruim

Adblock
detector