Ingelegde meloen voor de winter of wat kan worden gemaakt van onrijpe vruchten – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

ingelegde meloen Iedereen weet dat de lekkerste meloen degene is die goed rijp is en een sappig zoet vruchtvlees heeft. Het komt echter vaak voor dat de vruchten die op de markt worden gekocht niet helemaal van hoge kwaliteit zijn, met een waterig en ongezoet vruchtvlees. Je moet niet haasten om ze weg te gooien, want zelfs van dergelijke meloenen kun je met succes een heerlijk dessert bereiden. Het is voldoende om enkele nuances van beitsen te kennen om onsmakelijk fruit in een culinair meesterwerk te veranderen..

Het is raadzaam om meloenen van dezelfde variëteit in één pot te doen, omdat elke variëteit zijn eigen pulpstructuur heeft. Meloenen met hard vruchtvlees mogen niet worden gemengd met olieachtige variëteiten, om het uiterlijk en de smaak van het werkstuk niet te bederven..

Fruitbereiding

Geselecteerde en gesorteerde onrijpe vruchten moeten in twee helften worden gesneden en zaden moeten worden geselecteerd. Gebruik een lepel om de binnenkant van de meloen voorzichtig schoon te schrobben, zodat er geen vezels meer zijn waar de zaden aan vastzitten.

Vervolgens moet je het fruit schillen. Om dit te doen, snijdt u de meloen in plakjes en snijdt u de schil met elk mes. Snijd de geschilde plakjes in grote stukken (ongeveer 3 cm) en plaats ze stevig in voorbereide potten en vul ze tot bovenaan.

Doe in elke pot meloen:

  • een paar erwten piment;
  • elk 1 kruidnagel.

De marinade koken

Voor twee blikken met een inhoud van 1,5 liter (gevuld met meloenen) heb je nodig:

  • 1,5 liter water;
  • 500 gram suiker;
  • 150 g azijn (9%).

Giet suiker in water en zet in brand. Verwarm de marinade tot alle suiker is gesmolten, je hoeft hem niet te koken.

Zodra de suikerkristallen zijn opgelost, voeg je azijn toe aan de pekel en giet je deze meteen in de meloenpotten.

Sterilisatie van het werkstuk

Plaats de blikken meloen gevuld met marinade in een brede pan, spreid een oude handdoek op de bodem en giet er warm water in zodat het de hangers van de blikken bereikt. Bedek elke pot met een deksel en zet om te steriliseren.

De sterilisatietijd is afhankelijk van het volume van het blikje:

  • voor containers met een inhoud van 1 liter – 15 minuten;
  • voor containers met een inhoud van 1,5 liter – 20 minuten;
  • voor containers met een inhoud van 2 l – 25 minuten.

Dek tijdens sterilisatie de pot met potten erop af met een tweede pot of ketel. Zo stomen de blikken beter..

Nadat de aangegeven tijd is verstreken, rolt u de blikken op, draait u ze ondersteboven, wikkelt u ze in en laat u ze staan ​​totdat ze volledig zijn afgekoeld. Ingelegde meloen kan als apart dessert worden genoten. Het is ook lekker als taartvulling..

Ingelegde meloen voor de winter – video