Čišćenje domaćeg vina kemikalijama

domaće nerafinirano vino Mnogi vrtlari berbu bobica prerađuju u vino. Vino od bobičastog voća često je zamućeno. Ovo vino je neugodno za piće zbog taloga, pa se piće brani. Taloženo vino prelije se u drugu posudu. Ova metoda čišćenja nije učinkovita, pa destilatori koriste sigurne kemikalije. Za čišćenje vina “Separit” možete koristiti njemački pripravak. Ovaj se proizvod temelji na posebnoj glini.

Različiti načini otvaranja vina bez vadičepa – pročitajte u našem sljedećem članku!

Svojstva lijeka i njegova upotreba u industriji

Separit djeluje kao sorbent, privlačeći male čestice pulpe i kvasca koji ostaju u vinu nakon sazrijevanja. Zbog toga crno vino postaje prozirno.

Bijelo vino može oksidirati tijekom skladištenja. Separit također privlači okside vina. Bijelo vino će nakon čišćenja dobiti prirodnu bogatu boju..

Prednost pripravka “Separit” je ta što se potpuno taloži u roku od tri dana nakon početka bistrenja vina. Talog se mora pažljivo ocijediti i vino će biti spremno za piće..

Korištenje ovog pripravka ne utječe na okus prirodnog napitka. Kada lijek reagira sa zaslađivačima, talog postaje otrovno žut. Stoga se u Njemačkoj i Engleskoj ovaj alat koristi pri provjeri prisutnosti industrijskog vina u prisutnosti zabranjenih sastojaka, na primjer, aspartama.

Korištenje lijeka kod kuće

U trgovinama “Separit” prodaje se u vrećicama od 50 g i 100 g aktivne tvari. Ova količina pripravka izračunata je za 50 litara, odnosno 100 litara gotovog vina. Izračunajte potrebnu količinu “Separita” na temelju količine vina koju želite razjasniti. Za pojašnjenje trebate:

  • jedan dio lijeka prelijte s pet dijelova tople vode;
  • ostavite Separit da nabubri 6-8 sati;
  • dodajte još pet dijelova vode i ulijte otopinu u vino;
  • dobro promiješajte i ostavite tri dana u toploj prostoriji, a zatim vino očistite od taloga.

Nije potrebno povećavati dozu lijeka, inače u vinu mogu ostati čestice gline. Bolje je ispoštovati rok. Mulj se ne može koristiti u drugim pićima, ali može biti dobro kalijevo gnojivo.

Nakon bistrenja, vaše će vino biti kristalno čisto. Napitak neće izgubiti snagu i neće promijeniti okus. Ukrasit će svaki svečani stol..

Adblock
detector