Hrana za perad DIY – wiresummit.org

izradu hrane za perad Možete napraviti vlastitu hranu za perad kupnjom svih sastojaka po veleprodajnoj cijeni. To bi trebala biti uravnotežena opskrba hranom, koja se sastoji od najmanje osam komponenti. Preporučljivo je uključiti životinjske bjelančevine u kućnu hranu, što je potrebno za dobro povećanje tjelesne težine ptice..

Načela pripreme krmne smjese za piliće

Pilićima je potrebna energija za dobar rast, pa ih je bolje hraniti starterskom hranom prvih tjedan dana. Sadrži više od 20 vitaminskih dodataka koje ne možete kupiti u maloprodaji..

Krmna smjesa za tov može se zamijeniti domaćom hranom. Za njegovu pripremu morate pomiješati crveni i žuti proso u jednakim omjerima, dodati dva dijela pšenice u smjesu. To je osnova krmne smjese. Zatim u smjesu žitarica dodajte:

  • 20% zobi;
  • 10% pšeničnih mekinja;
  • 2% suncokretova sačma;
  • 18% kukuruza;
  • pileći premiks.

Nemoguće je koristiti suncokretovo brašno umjesto uljane pogače. Sadrži samo 1% biljnog ulja, dok je u kolaču njegov sadržaj oko 20%.

Hrana za kokoši nesilice

Umjesto suncokretovog brašna upotrijebite ljusku za sastavljanje krmne baze za kokoši nesilice. Ovaj dodatak opskrbit će piliće kalcijem koji je neophodan za stvaranje ljuske jaja..

Pšenične mekinje nije potrebno dodavati slojevitoj hrani. U hrani za životinje udio kukuruza povećava se na 25%. Doprinosi boji žumanjka. Udio zobi se smanjuje na 15%, a ostatak se puni cijelim prosom. Njegov udio je 8%.

Postotak sastojaka u piletini i slojevitoj hrani može se promijeniti dodavanjem zelene hrane poput lišća trputca, maslačka ili koprive.

Za dobro povećanje tjelesne težine, postotak prosa se smanjuje na 5%, a u hranu se dodaje 3% mesnog i koštanog ili ribljeg brašna.

Hrana za brojlere

Školjke se ne moraju dodavati u hranu za brojlere; zamjenjuju se mesnim i koštanim ili ribljim brašnom. Njegov udio u takvoj hrani trebao bi biti 5%. U hranu se dodaje 20% kukuruza i 10% zobi, a ostatak se napuni cjelovitom pšenicom i mekinjama u jednakim omjerima.

Također, premiks za mesne pasmine pilića dodaje se hrani za brojlere. Ako mesno -koštano brašno ili riblje brašno nisu komercijalno dostupni, u hranu za životinje možete dodati meso peradi koje treba prokuhati. U dobivenu juhu namočeno je zrno.

Ako piliće držite u otvorenom kavezu, mogu nadomjestiti nedostatak životinjskih bjelančevina jedući gliste..