Hoge warme bedden voor een “slimme” tuin – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

hoge bedden in de tuin Als je wilt dat je tuin grote opbrengsten geeft, maak dan hoge, warme bedden. Veel tuinders gebruiken ze al op hun percelen. We zullen de voor- en nadelen van dergelijke bedden analyseren..

minpuntjes

Min één: de complexiteit van het maken van een hoog warm bed. Het arrangement proces kost veel tijd en moeite. Het is noodzakelijk om de bovenste laag grond te verwijderen. Plaats een frame gemaakt van planken, bakstenen, boomstammen of leisteen. Leg “biologische taarten”: karton en grote takken naar beneden, bedek met aarde en mulch erop.

Min de tweede: het tuinbed droogt snel uit bij warm weer en moet vaker worden bewaterd, en alle planten in de tuin moeten worden gemulleerd. Mulch helpt vocht vast te houden.

voordelen

Plus de eerste: omdat de bedden boven het maaiveld liggen, verwarmen de zonnestralen ze sneller dan de rest van de grond op de site. Daarom kan in een moestuin met “slimme” perken het plantseizoen eerder beginnen.

Plus de tweede: het is handig om het bodemvocht te reguleren. In hoge bedden stagneert het water niet, daarom zullen planten in een regenachtig jaar geen last hebben van het teveel. In de hete zomer zullen de bedden meer water moeten krijgen.

Plus de derde: door het hek valt het onkruid niet op het hoge bed. Tegelijkertijd kan onkruid dat tussen de bedden groeit als mulch worden gebruikt. Het beschermt de grond tegen uitdroging en is een uitstekende meststof voor gewassen die in de tuin groeien..

Plus de vierde: een moestuin met hoge bedden is handig te verwerken. Doordat de perken zich boven het maaiveld bevinden, hoeft u niet naar de planten toe te leunen.

Plus de vijfde: minimale arbeidskosten. Ondanks dat we veel energie steken in het bouwen van hoge bedden, besparen we in de toekomst 90% van de tijd. Hoge warme bedden hoeven niet te worden opgegraven als ze na elk seizoen worden ingezaaid met sideraten.

We gebruiken natuurlijke landbouw

Nadat de oogst is geoogst, moet u de bedden inzaaien met groenbemester. Dit elimineert de noodzaak om de bedden voor te bereiden op het lenteseizoen. Siderata spelen een belangrijke rol bij het vasthouden van sneeuw in de winter en voorkomen snelle verdamping van vocht in het voorjaar. Ze maken de grond los en verbeteren de structuur ervan.

De keuze van groenbemester hangt af van wat voor soort gewas je volgend seizoen in de tuin gaat planten. Mosterd moet bijvoorbeeld niet worden geplant waar volgend jaar kool of radijs zal groeien. Phacelia is een veelzijdige groenbemester en ontoxideert de bodem goed.

Een “slimme” moestuin vraagt ​​niet veel aandacht, maar geeft wel goede opbrengsten.