hoe zich te ontdoen van mieren in huis Als je minstens één keer een paar kleine insecten in de keuken hebt gezien, weet dan dat de mieren zich hier binnenkort stevig zullen vestigen. De vraag hoe zich te ontdoen van mieren in huis, baart velen zorgen. Immers, na de “verkenners” zal binnenkort een hele kolonie verschijnen, die niet alleen zal irriteren, maar ook zal interfereren en onhygiënische omstandigheden zal veroorzaken. Vuilnisbakken, lunchkruimels onder de tafel en zelfs kamerbloemen – mieren vinden overal voedsel. En het belangrijkste is dat je chemie niet kunt gebruiken in de strijd tegen hen uit angst om zowel je familie als je huisdieren te schaden, als die er zijn. Natuurlijk zijn er medicijnen die specifiek bedoeld zijn voor gebruik in woongebouwen. De meesten van ons geven echter de voorkeur aan even effectieve folkremedies of een combinatie daarvan. Wat te doen om de mieren je huis te laten verlaten??

Hoe zich te ontdoen van mieren in huis: drie veilige en onschadelijke manieren

Gels en potloden zijn in principe ook goede producten, maar er is altijd een risico dat een kat of een kind besluit ze te proeven..

Volksmethoden zijn niet minder effectief, waaronder het gebruik van:

  • aas met boorzuur;
  • wegjagen met knoflook;
  • scotch traps.

Boorzuur aas

Om een ​​mierentraktatie te bereiden, hebben we nodig:

  • een hardgekookt ei, of liever, alleen de dooier;
  • 1 eetl. ik. Sahara;
  • 2 zakjes boorzuur (elk 10 g).

Suiker kan worden vervangen door elk zoet product (honing, jam, jam, jam).

Meng alle ingrediënten. Als het mengsel te droog is, kun je een paar druppels water toevoegen. De massa moet buigzaam blijken te zijn: je moet er kleine balletjes uit rollen. Verspreid de ballen op plaatsen waar mieren “vertrappen”, en ze zullen sterven nadat ze ze hebben gegeten. En het belangrijkste is dat insecten de dooier met zuur in de belangrijkste mierenhoop brengen en de andere bewoners vergiftigen.

Knoflook tegen mieren

De essentie van de methode is simpel: insecten houden niet van de geur van knoflook. Tenzij de specifieke geur je stoort, knoflook op alle plaatsen waar de mieren klimmen. Maak hiervoor de kruidnagel schoon, rasp ze en gebruik deze massa om de plinten, prullenbak af te vegen.

Scotch vallen

Als de tuingasten nog steeds gewoon aan het scouten zijn waar je de meeste “graan” plekken hebt en geen tijd hebben gehad om de hele kolonie te brengen, probeer dan vangplaten. Er zijn speciale vallen die in de winkel kunnen worden gekocht, maar waarom zou je geld uitgeven? Neem een ​​stuk dubbelzijdig plakband en plak het op dezelfde plint, in of in de buurt van het dressoir. Plaats in het midden iets lekkers dat insecten aantrekt, zoals een suikerklontje of snoep. Als je ze probeert te bereiken, blijven de mieren plakken.

Alle beschreven methoden om van mieren in huis af te komen, werken goed. Maar als er al veel ongenode gasten zijn, is het efficiënter om de eerste te gebruiken. Leg je boorzuurvallen klaar en je zult snel de mieren vergeten.

Hoe mieren weg te houden van het huis – video