Hoe mest toe te passen: basisvereisten voor het bemesten van de bodem met organische stof – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

hoe mest toe te passen? Mest was en blijft een van de meest betaalbare organische meststoffen. Als u weet hoe u mest op de grond moet aanbrengen, kunt u de vruchtbaarheid behouden en elk jaar een goede oogst krijgen. Waarom is het het voordeligst? Organische stof uit groene massa bevat bijvoorbeeld ook veel nuttige stoffen. Het lijkt erop dat onkruid overal aanwezig is, maar om voldoende schitterend groen te krijgen, moet er ook veel begroeiing zijn. In kleine voorstedelijke gebieden is het meestal moeilijk om zoveel gras voor te bereiden. Maar mest is een andere zaak, zeker als er een nevenbedrijf is. Een of twee koeien of paarden, een paar konijnen of een dozijn kippen – en je hebt al een hele fabriek voor de productie van mest. En het levert het maximale voordeel op als u de mest op tijd en correct toedient. Hoe je dit doet, vertellen we je vandaag.

Wanneer mest toedienen?

Het is beter om in de herfst mest naar de bedden te brengen, om te graven. Bovendien, hoe lichter de grond (bijvoorbeeld zand), hoe dieper deze moet worden ingebed. Op leem kunt u gewoon lopen met een cultivator. In de winter zal hij rotten en zijn voedingsstoffen aan de aarde geven..

Hoe mest toe te passen: kenmerken van het bemesten van een moestuin met organisch materiaal

Mest kun je het beste in halfverrotte vorm aanbrengen. Om het in een dergelijke staat te brengen, wordt de mest in het voorjaar in één laag van 50 cm dik gelegd, de bovenkant is bedekt met een dikke laag hooi of stro, waardoor de mest niet kan uitdrogen. In de zomer wordt het bewoond door wormen en in de herfst brengen ze organisch materiaal tot “halve gereedheid”.

Het wordt om verschillende redenen afgeraden om vers afval te gebruiken:

  • ze kunnen veel onkruid en zijn zaden bevatten, wat een “infectie” van de site met ongewenste vegetatie zal veroorzaken;
  • dergelijke mest kan ook ziekteverwekkende bacteriën bevatten.

Verse organische stof kan worden gebruikt om komkommers, courgettes en pompoenen te bemesten.

Het is beter om tomaten te voeren met volledig verrotte mest, ook wel strooien genoemd. Van vers organisch materiaal worden ze onmiddellijk dik en “vergeten” ze de vruchtvorming.

Hoeveel mest moet worden aangebracht?

Het is noodzakelijk om het maximale humusgehalte in de bodem te behouden, en dit vereist veel mest. Dus voor het bemesten van 1 honderdste heb je minimaal 150 kg organische stof nodig, en nog beter – 200 kg. Het blijkt dat voor elke vierkante meter tuinbedden 2 kg mest nodig is.

Dit bedrag zal echter alleen de verliezen compenseren. En om de vruchtbaarheid van de bodem echt te verhogen, moet er minimaal 2 keer meer mest worden gestrooid. Voor een moestuin van 10 hectare per jaar heb je bijvoorbeeld 5 ton organische stof nodig, met name mest. In dit geval hebben we het over mest die wordt verkregen uit rundveeafval. Bij gebruik van pluimveemest worden de doseringen aanzienlijk verlaagd door de hoge concentratie stikstof.

Video over het gebruik van mest om de bodem te bemesten