Hoe krijg je een goede oogst sla? – wiresummit.org

goede oogst sla De salade wordt over de hele wereld gegeten. Vanwege zijn gunstige eigenschappen wordt het gebruikt bij de bereiding van veel dieetmaaltijden. De salade is pretentieloos voor de samenstelling van de grond en de zaailingen zijn bestand tegen korte vorst, zodat deze begin mei kan worden geplant. Er zijn meer dan 100 variëteiten van deze pretentieloze plant. De salade is bladgroen, kool, halve kool en asperges. Een andere zeldzame ondersoort van salade wordt onderscheiden – salade – ramen. De meest voorkomende ondersoort van sla zijn kropsla en bladsla. Onder deze ondersoorten zijn er variëteiten met groene, rode en paarse bladeren. Slabladeren zijn glad of bruisend.

Temperatuur regime

De kleur van de sla verandert afhankelijk van de temperatuuromstandigheden. Als het warm weer is, kunnen slablaadjes van kleur veranderen, dus in plaats van knalrode sla krijg je een plant met groene bladeren. De kleur van de sla wordt helderder naarmate de herfst nadert, wanneer de luchttemperatuur daalt..

Sla is een koudebestendige cultuur, de zaden ontkiemen bij een temperatuur van + 4 ° C – + 6 ° C, maar de meest gunstige temperatuur voor de groei van slabladeren is van + 15 ° C tot + 20 ° C.

Plantplaats en bodemsamenstelling

Om een ​​goede oogst sla te krijgen, is het noodzakelijk om de juiste plantplaats te kiezen en de juiste grondsamenstelling te selecteren. Het saladebed moet op een zonnige plaats staan. Deze plant geeft de voorkeur aan vruchtbare gronden met een licht zure of neutrale zuur-base balans..

Als de grond op uw site te zuur is, voegt u in de herfst dolomietmeel toe om te graven met een snelheid van één luciferdoosje per 1 m2 saladebeplanting. Breng bij het zaaien ook rotte koemest aan op de voren.

Over de hele omtrek van de rand worden groeven gemaakt. De afstand tussen de voren moet 12 cm zijn.Om de zaden te laten ontkiemen, worden ze gezaaid tot een diepte van niet meer dan 1 cm.Voor het planten moet de grond goed worden losgemaakt. Slazaden zijn erg klein, dus worden ze gemengd met zand voor het gemak van zaaien. In het stadium waarin de salade twee echte bladeren vormt, moet deze worden uitgedund. De tweede verdunning wordt uitgevoerd wanneer de sla vier echte bladeren vormt..

Het water geven van bladsla-variëteiten wordt uitgevoerd door de irrigatiemethode. Koolsoorten worden alleen bij de wortel bewaterd. Samen met water geven worden eenmaal per week stikstofmeststoffen toegepast om de opbrengst van de salade te verhogen. Na de oogst worden de resten van het wortelstelsel verwijderd en worden nieuwe zaden gezaaid.