Hoe kies je een pompstation voor thuis?

hoe kies je een pompstation? Om een ​​functioneel watervoorzieningssysteem op uw locatie tot stand te brengen, is een hydraulische pompinstallatie nodig. En vroeg of laat denkt elke huiseigenaar die zichzelf wil voorzien van een ononderbroken toevoer van water, niet alleen voor persoonlijke behoeften, maar ook voor het besproeien van een gazon, een tuin of een moestuin, na over hoe hij een pompstation moet kiezen..

Wat is een pompstation en waarom is het nodig?

Waterinlaatinstallaties kunnen water uit verschillende bronnen leveren – het kan een put zijn, een put, maar ook een centrale watervoorziening. Ze hebben verschillende capaciteiten, daarom is het mogelijk om één waterkrachtcentrale uit te rusten voor meerdere gebruikers – en iedereen zal hetzelfde hoofd in het systeem hebben..

De belangrijkste functie van een dergelijke installatie is het handhaven van het gewenste drukniveau. Inderdaad, wanneer je een kraan in huis opent, daalt de druk in het systeem en schakelt de pomp automatisch in om water te pompen. Het stopt pas met werken als de druk weer normaal is..

Er zijn een groot aantal soorten pompunits. De standaard bestaat uit de volgende onderdelen:

 • drukschakelaar – automatiseringseenheid;
 • pomp;
 • tank voor ophoping en retentie van water (hydraulische accumulator).
 • elektrische motor.

Hoe een pompstation te kiezen – de belangrijkste criteria waar u op moet letten?

Voordat de gebruiker een pompstation kiest, moet hij op de volgende indicatoren letten:

 1. Vermogen en prestaties van de systeempomp. Het hangt af van welke diepte en hoe snel hij in staat is om water te verhogen..
 2. Afstand van het waterinlaatsysteem tot het wateroppervlak.
 3. De hoeveelheid water die de installatie gedurende een bepaalde periode kan verpompen.
 4. Hoogte van de waterstijging – deze indicator is erg belangrijk als u water naar de tweede of derde verdieping van het huis moet pompen.
 5. Materialen waaruit de behuizingen van de waterinlaateenheid, de waaier en de motoras zijn gemaakt.
 6. Accumulatorvolume – deze indicator is belangrijk om voldoende watertoevoer te creëren die kan worden gebruikt in geval van stroomuitval.
 7. Diameter aansluitingen – hoe groter, hoe hoger de waterdruk.
 8. Het is ook noodzakelijk om de volgende belangrijke accessoires aan te schaffen, zonder welke de volledige werking van het apparaat niet mogelijk is. Dit is een terugslagklep, een waterfilter en een droogloop- en overbelastingsbeveiliging.

Bij het kiezen van een waterinlaatinstallatie moet men zich niet alleen laten leiden door de technische mogelijkheden. Het is ook noodzakelijk om rekening te houden met de productiviteit van de put of put en het totale waterverbruik te bepalen.

Adblock
detector