Hoe kies je de juiste elektrische kachel?

elektrische verwarming De kachel wordt meestal gebruikt in de herfstperiode, wanneer de centrale verwarming nog niet aan staat. Maar de mogelijkheden van deze apparaten zijn veel breder. Convectoren kunnen een integraal ontwerpelement worden of de basis voor een elektrisch verwarmingssysteem voor een privéwoning, het belangrijkste is om het juiste model te kiezen.

Verwarmingscapaciteit en oppervlakte

Er zijn enorm veel verwarmingstoestellen op de markt. De berekening van het vermogen voor verwarming is 100 W per 1 m2. Daarom is voor een ruimte met een oppervlakte van 10 m2 en een plafondhoogte van 2,5 m een ​​verwarming van 1 kW vereist. Voor extra verwarming kunt u een apparaat met een lager vermogen gebruiken.

Alle moderne convectoren zijn uitgerust met een thermostaat waarmee u de kamertemperatuur kunt regelen. Voor zomerhuisjes is de antivriesfunctie erg belangrijk, waarbij de temperatuur in de kamer constant op het niveau van 5 ° C blijft.

Ontwerp en afmetingen

Elke fabrikant produceert convectoren met een ander vermogen en ontwerp. Convectormodellen uit dezelfde serie hebben dezelfde hoogte, maar verschillen in breedte. Hoe breder het apparaat, hoe meer kracht..

Standaard behuizingsmodellen zijn het populairst, maar fabrikanten produceren ook kachels voor speciale gelegenheden. Zo zijn er lage maar zeer brede plintverwarmers op de markt. Er zijn ook designtoestellen met een glanzend of glazen oppervlak, waarop je naar wens van de klant elk patroon kan aanbrengen. Het nadeel van dergelijke apparaten is de hoge prijs.

Thermostaat selectie

U kunt een kachel kopen met een mechanische of elektronische thermostaat.

Mechanische thermostaten

Toestellen met mechanische verwarmingsregeling houden de temperatuur niet zo nauwkeurig op peil als elektronische convectoren. Daarnaast zijn mechanische thermostaten aan meer slijtage onderhevig. Hun belangrijkste pluspunt is gebruiksgemak..

Elektronische thermostaten

Een verwarming met elektronische thermostaat is in staat om de kamertemperatuur nauwkeurig tot op 0,1°C te houden. Apparaten met een elektronische thermostaat hebben een breed scala aan functies. Deze convectoren hebben verschillende bedrijfsmodi, waaronder automatische. Kachels met elektronische thermostaat kunnen gecombineerd worden tot één verwarmingssysteem.

Veiligheid

Voor de badkamer is het belangrijk om een ​​heater aan te schaffen met een hoge mate van bescherming tegen vocht. Let op de IP-indicator. De IP-graad van de badkamerconvector moet minimaal 24 . zijn.

Voor een kinderkamer dient u een convector aan te schaffen met een thermostaatblokkeringsfunctie. Het mag geen scherpe hoeken hebben..

De convector is voorzien van een verwarmingssensor die de kachel automatisch uitschakelt wanneer de maximaal toelaatbare lichaamstemperatuur is bereikt.

Adblock
detector