Hoe je thuis een mandarijn kweekt?

thuis mandarijnen kweken Mandarijn is een plant uit de citrusfamilie. Zoals alle citrusbomen moet hij op de onderstam worden geënt. Gebruik voor onderstam een ​​wilde citroen of trifoliate.

Tripoliate is een wilde plant uit de citrusfamilie. Het heeft een krachtig wortelstelsel dat tot 3 m diep in de grond gaat. Een volwassen driepolige boom is niet vatbaar voor schimmel- of virale ziekten, omdat hij een goede immuniteit heeft. Deze onderstam geeft de mandarijn de kans zich snel te ontwikkelen. Voor de telg worden stekken van de cultivar mandarijn gebruikt, gesneden uit de vruchtdragende tak. Het is dankzij deze telg dat de mandarijnzaailing al in het tweede jaar na het overplanten in een ruime pot zijn eerste vruchten begint te dragen..

Mandarijn transplantatie tijd

Citrusbomen groeien heel langzaam, dus de mandarijn zal geen vrucht dragen als hij meteen in een ruime pot wordt overgeplant. Totdat het wortelstelsel door de hele pot groeit, zal de boom de fruitknoppen niet binden. Om de vruchtperiode dichterbij te brengen, wordt de mandarijn in een krappe pot geplant. Het moet worden getransplanteerd wanneer de wortels uit de drainagegaten verschijnen. Het volume van de nieuwe pot moet 2 cm3 meer zijn dan het volume van de vorige..

Als je een mandarijnzaailing hebt gekocht die is geënt op een driebladige stam, verklein dan de breedte van de pot en vergroot de hoogte bij elke overdracht. Als de mandarijn wordt geënt op een gekweekte citroen of pomelo, moet de breedte van de container worden vergroot..

Een transplantatie in een nieuwe container gebeurt meestal twee keer per jaar: in de lente en de herfst. Die planten die voor de zomer in de volle grond worden geplant, kunnen beter worden getransplanteerd..

Grondmix

Om ervoor te zorgen dat de mandarijn de voedingsstoffen verzamelt die nodig zijn om sneller te bloeien, is het noodzakelijk om de juiste potmix voor citrusplanten te bereiden. Voor een mandarijn heb je acht delen bladverliezende grond, vier delen vermicompost, twee delen tuinperliet en één deel rivierzand nodig. Plaats 2 cm kiezels of tuinperliet op de bodem van de pot met drainagegaten om de drainage te verzekeren. De rest van het volume is gevuld met grondmengsel. Verplant de mandarijnboom totdat het wortelstelsel van de mandarijn een volume van 10 liter bereikt. Voordat een mandarijn in een pot van 10 liter wordt getransplanteerd, is het beter om alle bloemstengels af te snijden. Het duurt ongeveer 3 jaar om een ​​mandarijn te laten groeien, waarna je kunt genieten van de heerlijke vruchten..

Adblock
detector