Hoe je kerstster meer dan één seizoen laat bloeien

kerstster Kerstster, mooie euphorbia of poinsettia. Dit alles gaat over één prachtige plant. Wanneer de cultuur eind december bloeit, behaagt het de eigenaar met veelkleurige bladeren (bijna kleine knoppen) van roze, rood, crème of wit. Helaas wordt deze bloempot vaak als eenmalige decoratie gebruikt. Na de vakantie wordt het meteen weggegooid. Om de levensduur van een kerstster te verlengen, moet je er goed voor zorgen..

Met de juiste keuze en inhoud bloeit ze van 2 maanden tot zes maanden. Let bij het kopen op de meeldraden, die gesloten en zonder stuifmeel moeten zijn. Als ze bruinachtig zijn, betekent dit dat ze al aan het sterven zijn.

Kerstster: optimale bloeiomstandigheden

De mooiste Euphorbia behoort tot lichtminnende culturen. Om deze reden zijn ramen op het zuiden ideaal voor hem. Het groeit rustig in normale luchtvochtigheid. In de winter bereikt de luchtdroogte echter een kritiek niveau. In dit geval wordt de groene massa regelmatig besproeid. Zodra de bovengrond opdroogt, wordt deze opnieuw gemorst. De plant laat zijn blad vallen als hij overloopt (wat betekent dat de wortels verrot zijn) en als hij in rust is. De optimale temperatuur voor succesvol onderhoud van kerststerren is 18 tot 20 ° C. Bovendien moet rekening worden gehouden met enkele kenmerken van haar gedrag:

  1. De bloem gaat in een rusttoestand en laat alle bladeren vallen, eerst de lagere groene en dan de prachtige veelkleurige. Dit gebeurt wanneer het microklimaat te droog is..
  2. Als er nog maar één stengel over is, wordt de pot naar een koele kamer gebracht – 16-18 ° C. Geef eens per 2 weken water om het substraat vochtig te houden, maar niet nat. Deze periode duurt ongeveer 2 maanden..
  3. Het begin van het groeiseizoen. Wanneer nieuwe bladeren verschijnen, worden de stelen afgesneden, waardoor 2/3 van de hoofdlengte overblijft. Dankzij dit zal de kerstster volgend jaar met succes het ontluikende proces ondergaan..
  4. Om het te laten bloeien, moet u 6-8 weken eerder eenvoudige procedures uitvoeren. Elke avond (vanaf 18.00 uur) de struik afdekken met een ondoorzichtige / papieren zak. Ze nemen het af na 12-14 uur.

Houd bij het vervoeren van een winkelexemplaar rekening met de luchttemperatuur. Als het buiten onder de -12°C is, kan de bloem bevriezen. Daarom wikkelen ze hem goed in.

Terwijl er bloei is, wordt het niet aanbevolen om de plant te voeden en te transplanteren. Dit wordt gedaan wanneer het uit de staat van inactiviteit komt. De gekochte kerstster wordt via de overslagmethode overgebracht naar een grote container, zonder de wortels te veel te verstoren.

Zoals je kunt zien, is het belangrijk dat de cultuur een denkbeeldige rustperiode creëert en de bladeren ongeveer 1,5 maand verduistert met een schuilplaats. Hierdoor wordt de mooiste euphorbia een prachtige decoratie op de feesttafel..

Adblock
detector