Hoe het water geven uit plastic flessen te organiseren?

water geven uit plastic flessen Om ervoor te zorgen dat de planten niet doodgaan door een gebrek aan vocht, moeten ze regelmatig worden bewaterd en dit moet correct gebeuren. Water geven met plastic flessen zorgt voor druppelend water direct naar de wortels, waardoor de grond droog en los blijft. En de organisatie van dit proces vereist een minimum aan geld en inspanningen..

Voordelen van druppelirrigatie op fles

Het werkingsprincipe van druppelirrigatie uit flessen – water stroomt rechtstreeks naar de wortels en hydrateert alleen het wortelsysteem van een bepaalde plant, zonder over de bovenste laag van de grond te morsen. Bovendien is er een natuurlijke regulatie van vocht in de bodem, omdat irrigatie alleen wordt uitgevoerd als dat nodig is..

En als de planten van bovenaf worden bewaterd, volgens het regenprincipe, dan begint het vocht, onder invloed van de zon, snel te verdampen. Hierdoor vormen zich een droge korst en scheuren op het aardoppervlak, waardoor wind en zon het resterende vocht afvoeren, waardoor de wortels uitdrogen en er weinig baat is bij een dergelijke watergift..

Water geven uit plastic flessen – een systeem maken met je eigen handen

Om een ​​irrigatiesysteem te maken van plastic flessen, kunt u flessen in verschillende vormen en kleuren gebruiken, maar de optimale containergrootte is 1-2 liter.

Productieproces:

  1. Neem een ​​gewone plastic fles en draai de dop los.
  2. Maak een of meer gaten in het deksel met een dunne priem (niet meer dan 3 mm), bij voorkeur niet in het midden van het deksel, maar langs de randen – in een groef. Dit is nodig om de reiniging van het systeem bij verstopping te vergemakkelijken. Je moet schoonmaken met een dunne draad – je hoeft alleen maar in deze groef te komen en deze in een cirkel te tekenen. Hoe meer gaten, hoe beter de vochtige grond.
  3. Schroef het deksel weer vast.
  4. Trek 5-7 cm terug van de bodem van de fles en trek er een lijn evenwijdig aan.
  5. Snijd de bodem van de fles langs deze lijn af, maar niet volledig, maar laat 2-3 cm over.Er wordt dus een niet-verwijderbaar deksel voor de container gemaakt.
  6. Alles is klaar – je kunt het voorbereide irrigatiesysteem in de grond begraven. Dit moet zo dicht mogelijk bij de plant gebeuren, maar om de wortels niet te beschadigen. De diepte van onderdompeling in de grond – 10-12 cm.
  7. Op de bodem van het voorbereide gat moet je wat hooi of stro leggen, je kunt gras drogen, ten eerste als drainage, en ten tweede, zodat het water beter divergeert en de gaten in het deksel niet zo snel verstopt raken.

Afhankelijk van de grondsoort zijn de gaten in het deksel mogelijk niet voldoende voor effectief water geven – vooral bij droog weer voor vochtminnende planten. In dergelijke gevallen kunnen gaten worden geboord over het hele gebied van het deel van de fles dat zich in de grond zal bevinden..

Water geven uit plastic flessen – vereenvoudigt het zorgproces voor uw persoonlijke plot. Omdat dankzij deze methode het aantal onkruiden wordt verminderd – niet alle grond wordt bevochtigd, maar een specifieke plant.

Adblock
detector