Hoe grond voor vetplanten te kiezen? – wiresummit.org

grond voor vetplanten Vetplanten zijn een aparte groep planten, in de weefsels waarvan vocht zich ophoopt. De grond voor vetplanten moet water goed doorlaten, omdat het wortelsysteem van deze planten geen wateroverlast verdraagt..

Vetplanten zijn bijvoorbeeld:

  • aloë;
  • crassula;
  • zamiokokken;
  • cactussen.

Er zijn meer dan 70 plantensoorten in de succulentengroep. In de natuur groeien ze in zuidelijke landen met warme en droge klimaten. De grond in deze streken is erg arm, er zijn weinig voedingsstoffen: stikstof en fosfor. De bodem bevat een grote hoeveelheid mineralen zoals:

  • calcium;
  • magnesium;
  • potassium.

Vetplanten komen over de hele wereld voor, van Zuid-Afrika tot India en Soedan, dus de bodemsamenstelling voor verschillende vetplanten moet ook anders zijn..

Grondmix voor bladverliezende vetplanten

Om Crassula te laten groeien, of zoals het ook wel “geldboom” wordt genoemd, moet je een leemachtig substraat oppakken.

Het aandeel klei in een dergelijk grondmengsel mag niet groter zijn dan 15%, zodat het substraat goed vocht doorlaat.

Gebroken baksteen en grof vulkanisch gesteente worden aan de klei toegevoegd voor extra waterafvoer. Het grootste deel van het substraat is meestal laaggelegen veen- of bladgrond. Een bladverliezende succulente zaailing zal goed groeien in zo’n grond..

Potgrondmix voor cactussen en kruidachtige vetplanten

Potgrond voor cactussen en kruidachtige vetplanten moet licht zijn. De basis voor het substraat is grof rivierzand.

Het is onmogelijk om bouwzand als ondergrond voor de ondergrond te gebruiken. Na verloop van tijd, van frequent water geven, zoals zandkoekjes en verliest het het vermogen om water door te laten.

Zeef rivierzand door een zeef voordat u het aan het grondmengsel toevoegt. Gebruik de grove fractie.

Aan het zand van de grove fractie wordt een gelijk deel tuinperliet of vermiculiet toegevoegd. De samenstelling van het substraat omvat ook kiezels en gips, die dienen voor een betere waterafvoer..

In een licht substraat wortelen planten goed, dus een geldboom of andere bladverliezende vetplant kan een week in zo’n grondmengsel worden geplant voor beworteling. Vervolgens wordt de plant overgeplant in een zwaar substraat..

Om ervoor te zorgen dat de wortels van de vetplant niet rotten door een teveel aan water in de winter, moet u deze voor de winter overplanten in een pot gevuld met een mengsel van een zwaar en licht substraat in gelijke verhoudingen. Geef de plant ondiep water om stilstaand water te voorkomen.