Hoe een weelderige geraniumstruik op de juiste manier te vormen?

geraniums knijpen

Geranium is een van die planten waarvoor knijpen een essentiële procedure is. Pelargonium groeit erg snel en kan een behoorlijke hoogte bereiken als het niet op tijd wordt geknepen. Natuurlijk is een hoge struik ook mooi, maar alleen als er tegelijkertijd voldoende zijscheuten op zitten..

In de meeste gevallen struikelt de geranium zelf echter niet veel. Bovendien worden de stengels na verloop van tijd verhout, wordt de bloei verminderd en worden de bloeiwijzen kleiner. Daarom is het belangrijk om op tijd te knijpen om de ontwikkeling van nieuwe takken te stimuleren en een compacte struik te krijgen in plaats van een hoge kale stengel met een groene kroon..

Verwar knijpen niet met trimmen! Knijpen is het proces waarbij een groeipunt van een plant wordt verwijderd, terwijl bij het snoeien bijna de hele scheut wordt verwijderd..

Instrumentvoorbereiding

Voor de procedure heeft u een scherpe nagelschaartje of een dun papieren mes nodig. Ze moeten eerst worden ontsmet met alcohol..

Bij afwezigheid van alcohol kunt u het gereedschap afvegen met waterstofperoxide.

Je kunt de bloem met je handen knijpen, maar met behulp van een schaar zal het nog steeds nauwkeuriger worden.

Wanneer en hoe te knijpen??

De vorming van geraniums moet worden gestart wanneer er al 5-6 bladeren op jonge takken zijn.

Het is noodzakelijk om 5 bladeren op een tak te tellen en het groeipunt samen met de rest van de onontwikkelde bladeren af ​​​​te knijpen (afgesneden met een schaar). In de toekomst zullen er nieuwe knoppen uit de sinussen verschijnen, die uiteindelijk in takken zullen veranderen. Trouwens, de eerste bloei erop is binnen 2 maanden te zien..

Als er een groei aan de wortels op de geranium is verschenen, kun je deze ook knijpen – zodat de struik nog weelderiger zal zijn.

Hoe een oude plant te verjongen??

Sommige tuinders planten met de komst van de zomer geraniums in de volle grond en in de herfst wortelen ze er alleen stekken van, waardoor de bloem wordt vernieuwd. Als dit niet mogelijk is, of het is gewoon jammer om een ​​mooie struik op straat te laten staan, dan kun je de plant bijwerken met behulp van kardinaal snoeien..

Het moet worden uitgevoerd na het einde van de bloei, maar uiterlijk in december – verwijder droge bladeren en steeltjes en snijd uitgestrekte takken met een derde af.

De belangrijkste snoei om de kwaliteit van de bloei te vormen en te verbeteren, wordt in maart uitgevoerd..

Geraniums correct knijpen – video

Adblock
detector