vruchtwisseling in de kas Roteren in een kas is een geschikte procedure, hoewel niet altijd eenvoudig. Het beperkte territorium maakt veel dingen onmogelijk. Traditioneel worden er twee of drie vaste bedden in de kas gebouwd. In dit geval blijft de breedte van de doorgang in het bereik van 50 tot 75 cm.

Feng Shui kaslocatie

Het is duidelijk dat we in dit geval het scheppen van gunstige omstandigheden voor de teelt van gewassen bedoelen. Veel hangt af van de aard van de zonnestralen, evenals hun effect op planten. Het ochtendlichtspectrum is overwegend blauw. Hij vertraagt ​​op zijn beurt de groei van zelfs de meest winterharde variëteiten. De zon stijgt hoger boven de horizon en begint rode fotonen uit te zenden. Daarom zijn groenten en fruit in de zuidelijke regio’s zoeter, lekkerder, sappiger en aromatischer..

Voor degenen die in de noordelijke regio’s wonen, wordt aanbevolen om kassen (afmetingen – 3X8 meter) te plaatsen met een oriëntatie op het oosten. Vervolgens worden lichtminnende variëteiten geplant vanaf de zuidkant en schaduwtolerante variëteiten vanuit het noorden..

Nu moet de boer de variëteiten van gewassen correct rangschikken. Er moet rekening worden gehouden met hun groei en dichtheid van de struik. Hier is een van de accommodatiemogelijkheden (van noord naar zuid):

  • komkommers die langs het latwerk krullen, die een verbazingwekkende schaduw creëren;
  • bepaalde soorten hoge tomaten;
  • aubergine;
  • peper.

Om de gewenste oogst te krijgen, moet de kas geventileerd worden. Hiervoor moeten twee ventilatieopeningen constant open staan. Deze ventilatie voorkomt dat condens zich op de stengels van planten of op de wanden van de constructie nestelt. Vocht is de wortel van alle kwaad. Kwaadaardige micro-organismen, sporen en pathogene cellen ontstaan ​​en vermenigvuldigen zich daarin..

Gewasrotatie in de kas

Het viel op hoe moeilijk het is om vruchtwisseling uit te voeren in zo’n krappe ruimte. Het is het beste wanneer de tuinman meerdere kassen gebruikt. Dan kun je de rassen zoveel mogelijk van elkaar vervangen of verwijderen. De afwisseling wordt uitgevoerd in de volgende volgorde:

  • tomaten worden verwisseld met komkommers, of met meloenen, die in de centrale tuin worden geplaatst;
  • sommige boeren vervangen aubergines door peper, maar dit is geen vruchtwisseling meer, omdat ze uit dezelfde familie komen;
  • verwijder de bovenste laag aarde en breng over naar de andere kant.

In het tweede geval wordt actieve mulch gebruikt, dan heeft de afwezigheid van deze technologie geen invloed op de opbrengst. Het is echter mogelijk dat er mollen of ander ongedierte in de kas ontstaan. Ze kruipen vrij in de cellen van het beschermende gaas (aan de basis). Het fokken van knaagdieren is problematisch. Daarom moet u de locatie van de structuur volledig wijzigen..

Door gebruik te maken van de methode van vruchtwisseling in de kas is het belangrijk om gedetailleerde voorraden te maken van de toegepaste meststoffen en de locatie van gewassen op vaste bedden.