Hoe een langwerpige anjer te redden: 6 effectieve manieren – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Hoe een uitgerekte anjer te redden Een van de meest populaire problemen bij het kweken van zaailingen is het uittrekken van de zaailingen. Hoewel veel mensen de belangrijkste redenen voor dit fenomeen kennen, zijn ze nog steeds geïnteresseerd in het redden van een langwerpige anjer. Ten eerste is het de moeite waard om te begrijpen waarom de trieste anomalie optreedt. Dit is meestal te wijten aan een onbalans op drie gebieden: te veel water, gebrek aan verlichting en hoge temperaturen. De frequentie van het zaaien van zaden, evenals het voeren, hebben ook invloed op het resultaat. Het opruimen van uw miniatuurlandgoed wordt op verschillende manieren aanbevolen..

Zelfs als de zomer in een bepaalde regio een korte zomer is, hoeft u zich nog steeds niet te haasten om te vroeg zaden voor zaailingen te zaaien. Als gevolg hiervan heeft de plant extra tijd nodig om op kracht te komen..

Hoe een uitgerekte anjer te redden?

Meer recentelijk is er een ongebruikelijke techniek ontwikkeld, die erin bestaat een cultuur van stressvolle omstandigheden te creëren. De tuinman moet regelmatig 1-2 bladeren van de onderkant van de stengel afsnijden. Omdat de bloem ongeveer 10 dagen in shock is, vertraagt ​​\u200b\u200bde groei aanzienlijk. Naast dergelijke onaangename gebeurtenissen worden er nog een aantal andere uitgevoerd:

  1. Topping. Overwoekerde exemplaren worden met bijna de helft ingekort. In dergelijke gevallen wordt de bovenkant afgesneden, waardoor er zes onderste bladeren op de stelen achterblijven. De resulterende stengel wordt in een pot met water geplaatst. Wanneer er wortels op verschijnen, wordt het in een voedzame grond geplant..
  2. Loop curling. Dit is de meest gebruikelijke manier om een ​​langwerpige anjer te redden. Eerst wordt de stengel in de vorm van een ring op de grond gelegd en vervolgens met aarde besprenkeld. Na de procedure wordt de grond te goeder trouw bevochtigd.
  3. Overdracht. Zaailingen worden voorzichtig uit de container verwijderd. Verdeel in afzonderlijke monsters. Geplant in potten, in een poging de scheut tot de eerste bloembladen te verdiepen.

De beste manier om trekken te voorkomen, is door speciale preparaten te gebruiken. Zaailingen worden bewaterd met een natuurlijke immuniteitsstimulans voor planten. Het wordt gebruikt als zowel een profylactisch middel als voor de directe bestrijding van een onaangename factor..

Als het blad een lichtgroene tint heeft gekregen, betekent dit dat het stikstof mist. Je kunt de zaailingen voeden met een ureumoplossing. Verdun in 10 liter vloeistof 1 eetl. lepel ureum. Het resultaat van bemesting zal een rijke kleur van de bladeren zijn, evenals een vertraging van de groei..

Maar zodat het hoofd later geen pijn doet bij het oplossen van het probleem, hoe een langwerpige anjer te redden, moet het nu goed worden onderhouden. Het is onmogelijk om te doen zonder extra verlichting. Tegelijkertijd moet je de bloemen niet in een heet microklimaat houden, omdat je ze dan vaker water moet geven. Gezien de genoemde punten kunnen veel fouten worden vermeden..